Luisterboek downloaden - Judas van Astrid Holleeder

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047623328 - AA
9789048825028 - BC
9789048825035 - ED

Judas

Een familiekroniek
Verbijsterende familiekroniek en onthullend portret van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. 'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
08-05-2017

ISBN:
9789048839773

Speelduur:
16 uur 15 min

Bestandsgrootte:
893 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 14,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van RTL Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.
Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Bestverkochte spannende boek 2016

Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2017

Over de auteur
Astrid Holleeder (1965) is een Nederlands advocate en schrijfster. Ze is een zus van crimineel Willem Holleeder en was, samen met haar oudere zus en een ex-vriendin van Willem, getuige tegen haar broer in het Passageproces.

Recensies
"Dat het zó intens was, zó gruwelijk en zo van alle kanten dreigend... Ik viel van mijn stoel toen ik het las" (Auke Kok, DWDD)

"Het eerste woord dat in mij opkomt is 'beklemmend'. Een ongekend, spatzuiver profiel" (Jessica Villerius, RTL Late Night)

"Ik wist niet wat ik las" (Matthijs van Nieuwkerk, DWDD)

"Ik kreeg het steeds benauwder... Elke keer leg je het weg en denk je 'Dit is gewoon echt waar? Wow!'" (Isa Hoes, RTL Late Night)

"Toen ik dit boek ging lezen waren er momenten dat ook ík toch nog weer steil achterover sloeg. Zo aangrijpend, zo goed geformuleerd en geschreven" (Peter R. de Vries, RTL Late Night)

"De soms haast literaire familiekroniek van de zus van ’s lands beruchtste crimineel is vooral beklemmend, inktzwart en op sommige momenten huiveringwekkend. Toch emotioneert het boek ook en ontbreekt de Amsterdamse humor niet, hoewel die meestal cynisch en hard is" (John van de Heuvel, De Telegraaf)

"Afschuw, liefde en wraak lopen in elkaar over in het boek… Het is de achterkant van een familieleven dat in het teken staat van de misdaad" (NRC Handelsblad)

'Dit is niet een boek om na 10 pagina's weg te leggen. Meeslepend geschreven. Doorlezen' (Hanneke Groenteman)

"De vrouw die zich uit dit milieu heeft weten te ontworstelen, zich via een universitaire studie en een juridische praktijk heeft opgewerkt en een succesvolle dochter heeft weten groot te brengen moet van tropisch hardhout zijn gemaakt. Judas is een fascinerende en ontroerende zedenschets" (Sheila Sitalsing)

"Ik gun Astrid Holleeder elk verkocht boek en elke week dat ze op 1 staat. Ze heeft het verdiend" (Simone van der Vlugt)

"Wat een verhaal. Wat een leven" (Jean-Pierre Geelen)

"Een verpletterend boek" (Antoinnette Scheulderman)

"Ik vond het bloedstollend... Het is een wereld die je niet kent, alleen kunt vermoeden. Je valt van de ene verbazing in de andere, dat is altijd wel goed bij dit soort boeken." (Michel van Egmond)

"Astrid Holleeder lezen bij de open haard. Da's nog eens een zondagavond. De term 'pageturner' was zelden zo toepasselijk." (Claudia de Breij)

"Een huiveringwekkend en indringend verhaal. Rauw en teder. Die vrouw kan schrijven!" (Gerlof Leistra)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 12,99
Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico.
€ 17,99
'Oorsprong', het nieuwe luisterboek van Dan Brown. Robert Langdon houdt zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Vol moderne kunst, innovatieve technologie, religie en geschiedenis.
€ 14,99
Hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder?
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 15,95
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, waarmee er een einde komt aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen.
€ 15,15
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
€ 15,99
Wees onzichtbaar van Murat Isik is een warm en ontroerend familieverhaal. Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Boekhandelsprijs 2018 en het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789048825028