Luisterboek downloaden - Ilias van Homeros

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789025367329 - BB
9789025303594 - AA
9789025305161 - BC
9789028261075 - BB
9789028261488 - ED

Ilias

Wrok in Troje
Een epos vol oorlog en heldenmoed, eerzucht en wraak, vriendschap en liefde.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
14-04-2017

ISBN:
9789025303594

Speelduur:
19 uur 9 min

Bestandsgrootte:
1054 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 24,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De Ilias beschrijft een episode uit het laatste jaar van het beleg van Troje. De Griekse troepen staan er niet goed voor: Achilles, hun grootste held, heeft zich na een twist met Agamemnon teruggetrokken uit de strijd. Wanneer zijn dierbare vriend Patroklos omkomt, sluit hij zich weer aan bij het leger, neemt hij wraak voor de dood van zijn strijdmakker en geeft hij uiteindelijk ook Hektors lijk terug aan zijn vader Priamos. Op de achtergrond van al dit strijdgewoel zijn er natuurlijk de goden, die hun machtsspel op de Olympos maar al te graag verbeeld zien door stervelingen die in Troje gevechten op leven en dood leveren.

De wrok van Achilles, het afscheid van Hektor en Andromache, de dood van Patroklos, het gesprek tussen Priamos en Achilles: de prachtige, metrische vertaling van Patrick Lateur wekt deze beroemde passages weergaloos tot leven.

Inhoud
Zang 1: De wrok van Achilles
Zang 2: De droom van Agamemnon
Zang 3: Duel tussen Menelaos en Paris
Zang 4: Het verdrag geschonden
Zang 5: Heldendaden van Diomedes
Zang 6: Hektor in Troje
Zang 7: Tweegevecht tussen Hektor en Aias
Zang 8: De Trojanen bij de wal
Zang 9: Een gezantschap bij Achilles
Zang 10: De nachtelijke expeditie van Diomedes en Odysseus
Zang 11: Heldendaden van Agamemnon
Zang 12: De bestorming van de wal
Zang 13: De strijd bij de schepen
Zang 14: Zeus door Hera verschalkt
Zang 15: De strijd om de schepen
Zang 16: Patroklos sneuvelt
Zang 17: De strijd om Patroklos' lijk
Zang 18: Achilles' nieuwe wapens
Zang 19: Achilles en Agamemnon verzoend
Zang 20: Godengevecht
Zang 21: De strijd bij de rivier
Zang 22: De dood van Hektor
Zang 23: Lijk spelen voor Patroklos
Zang 24: Het einde van de wrok

Over de auteur
Homerus (Grieks Homèros), de eerste nationale dichter van de Grieken, in de oudheid ook wel kortweg de Dichter genoemd. Over zijn persoon is vrijwel niets met zekerheid bekend. Al in de klassieke oudheid was hij een ‘sage-gestalte’, als zodanig wordt hij behandeld in een volksboek van de historicus Herodotus. Het enige ‘vaststaande’ feit dat over Homerus bekend is, is dat hij blind was, maar gezien de uitvoerige beschrijvingen van omgeving, kleding en weersgesteldheid in bijvoorbeeld de Ilias kan die blindheid óók een mystificatie zijn. Hij zou rond 800 v.Chr. in Klein-Azië gewoond en geschreven hebben. Ter illustratie van zijn beroemdheid: maar liefst zeven steden beroemden zich op de eer van zijn geboorte.

Op naam van Homerus staan de twee grootste epische gedichten van de wereldliteratuur: de Ilias en de Odyssee. Evenals bijvoorbeeld Shakespeare is de persoon van Homerus al eeuwenlang onderwerp van studie: beide gedichten zouden onmogelijk door één persoon geconcipieerd kunnen zijn. Homerus’ werken zijn van niet te overschatten invloed geweest op talloze literaire werken in de gehele wereld en hebben ook verder als inspiratiebron gediend voor onnoemelijk veel kunstwerken van uiteenlopende aard.

De Ilias vertelt het verhaal van de beroemdste oorlog uit de Griekse mythologie. We lezen over de laatste dagen van de lange strijd om de stad Troje, die al tien jaar lang zonder succes belegerd wordt door de Grieken. Het is een dramatisch epos waarin de gevechten dienen als achtergrond voor het thema: de wrok van de held Achilles en zijn keuze tussen leven en roem.

De Odyssee zou wel eens het meest gelezen gedicht aller tijden kunnen zijn. Zelfs wie het nooit in zijn geheel gelezen heeft, kent wel een van de fantastische avonturen van de listige Odysseus, de gekwelde en door het lot getarte Griekse held die na de val van Troje jaren moest rondzwerven voor hij zijn vrouw, zoon en vaderland zou terugzien. Het gedicht is zo beroemd dat het spreekwoordelijk geworden is: een lange, moeizame tocht (fysiek of mentaal) wordt algemeen aangeduid als een ‘odyssee’.

Recensies
"Wie deze meeslepende Ilias ter hand neemt, blijft doorlezen. *****' (de Volkskrant)

'De nieuwe Ilias van Patrick Lateur is er één die haar magistrale origineel waardig is, en dat is een prestatie. De toon is objectief en doorzichtig, en zelden of nooit hoor je de vertaler aan hetwerk. De tekst zuigt je zijn universum binnen. Lateurs woordkeus, maar ook zijn keuze van metrum, is subliem.' (NRC Handelsblad)

'Sublieme nieuwe vertaling... Het huzarenstukje van vertaler Patrick Lateur houdt de Ilias vast nog generaties lang springlevend... Hoed af voor deze prestatie. ****' (De Standaard)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 22,15
Deze praktische methode leert je omgaan met emoties op het werk. Al meer dan 200.000 exemplaren van het boek verkocht. Themaklassieker nu ook als luisterboek!
€ 19,50
Dit meesterwerk uit de wereldliteratuur beschrijft de imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, loutering en hemel. Vertaald en voorgelezen door Rob Brouwer.
€ 18,00
In zijn hoorcollege reconstrueert Etienne Vermeersch met grote encyclopedische kennis, humor en eloquentie het leven van Jezus van Nazareth volgens een historisch-kritische methode.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
Sterrenkundejournalist Govert Schilling vertelt over de geschiedenis van de astronomie, met een nadruk op hoe de sterrenkunde ons wereldbeeld bepaalt.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789025367329