Luisterboek downloaden - Het uur van de haan van Thea Dubelaar

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789491833397 - ED
9789491833403 - BC

Het uur van de haan

In 'Het uur van de haan' gaat Roy met zijn moeder naar een tropisch eiland om zijn oma te bezoeken. Leeftijd: 11+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
21-09-2017

ISBN:
9789463270113

Speelduur:
1 uur 15 min

Bestandsgrootte:
103 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 9,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
‘Gruwelijk eng’ is het thema van de kinderboekenweek 2017
Eng is Thea Dubelaars boek Het uur van de haan zeker, vooral aan het eind. Het begint relaxed met een reisje voor Roy en zijn moeder naar het tropische eiland waar zijn oma woont. Frederik, de rijke vriend van Roys moeder betaalt. Al gauw blijkt dat hij dat niet zomaar doet. Hij is op zoek naar een zwarte magiër die hem nog rijker kan maken.

In dit boek voor jongeren v.a. 11 jaar ontdekt Roy die zich altijd een volledige Nederlander voelde, dat hij ook een tropische helft heeft, net zo levendig en echt en belangrijk. En het vreemdste is nog dat zijn onbekende tropische Oma Celeste bijna meteen net zo eigen is als zijn geliefde oma De Boer die hij al zijn hele leven kent.

Het zijn de twee oma’s die hem redden uit de duivelse handen van het Grote Kwaad.

Thea Dubelaar (1947) vond de inspiratie voor dit verhaal over zwarte en witte magie op het Caraïbische eiland Guadeloupe waar ze de helft van het jaren woont. Ze schrijft al heel lang spannende en vrolijke verhalen over bijzondere mensen, verbazingwekkende dingen en vreemde gebeurtenissen die zich afspelen in Nederland, Frankrijk, Guadeloupe of in fantasie en sprookjes werelden.

Over de auteur
Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789491833403