Luisterboek downloaden - De Vliegenvanger 1 van Ravelli

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789081401210 - BB
9789081401272 - BC
9789081401289 - BB
9789081401258 - ED

De Vliegenvanger 1

Verzamelaar van verboden liefdes
‘De Vliegenvanger’ van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risico’s in het leven probeert te omzeilen.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
18-12-2017

ISBN:
9789463270199

Speelduur:
15 uur 58 min

Bestandsgrootte:
1316 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 17,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risico’s in het leven probeert te omzeilen.

‘Houd God voor ogen en je gulp gesloten.’
Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs. De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze ‘dubbele fout’ wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

Hij besluit charlatan te worden - alleen al vanwege het woord - en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linksals rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven.

Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli.

De Vliegenvanger trilogie #1

Over de auteurs
Ravelli is de schuilnaam van de auteur van het boek De vliegenvanger. Het boek is gebaseerd op niet eerder gepubliceerde memoires van de monnik en kluizenaar Peter Waanders, ook genaamd Graaf Ravelli. Door het mysterie rondom de auteur van dit boek bestormde het na verschijning in 2011 meteen de bestsellerlijsten. In mei 2014 volgende het tweede boek, Scapa.
Rik Felderhof (1948) is een Nederlands radio- en televisiepresentator en begon ruim 40 jaar geleden zijn carrière bij de ncrv-radio. Hij vervulde in zijn radioperiode meerdere functies, presentator, verslaggever, samensteller, regisseur en eindredactie. Bekende programma’s uit die tijd Plein Publiek, Rozengeur & Prikkeldraad en De tafel van Vier.

In 1990 maakte hij definitief de overstap naar televisie met het programma De Stoel. Meer dan twaalf jaar portretteerde Felderhof markante personen met een opvallende levensvisie.

Vanaf 1996 werd Villa Felderhof uitgezonden waarin bijzondere combinaties van twee gasten een aantal dagen komen logeren in een landhuis aan de Côte d’Azur. Bijna 100 afleveringen maakte hij, waarvan de uitzending met Majoor Bosshardt en Herman Brood nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt. Op 27 december 2010 om 22.30 uur werd de laatste Villa uitgezonden. Rik was zelf te gast en werd geïnterviewd door Joris Linssen. Felderhof won met Villa Felderhof de TeleVizier-Ring voor het beste televisieprogramma van 1998. Tevens kreeg hij dat jaar van de kijker de prijs ‘De Bewondering’, de publieksprijs voor de meest opvallende televisiepersoonlijkheid.

Bezoekuur, Felderhof Ontmoet, Op reis met Felderhof, Felderhof villa versa en Schrijvers op de Veranda zijn andere succesvolle titels van de programmamaker. Zijn goede band met prins Bernhard resulteerde in het programma Z.K.H. Prins Bernhard en Rik Felderhof op safari. In 2002 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Felderhof tekende ook voor de stem van Shifu, de kung-fu leraar in de Nederlandse versie van de Disney animatiefilm Kung Fu Panda. Van 2006 tot 2010 was Rik Felderhof hoofdredacteur van het magazine Felderhof. Rik Felderhof is ambassadeur van de Stichting Karibu.

Recensies
“Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.” (De Telegraaf)

“Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump” (Rik Felderhof)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 17,99
Tonio Conti is een vermaard gynaecoloog. De arts leidt echter een gevaarlijk dubbelleven dat hem voortdurend in het nauw drijft.
€ 17,99
Olivia Ravelli besluit schrijfster, piloot én gelukkig te worden. Haar roman is een bestseller. Als piloot voert ze gevaarlijke missies uit. Maar de liefde laat zich niet dicteren.
€ 16,99
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen.
€ 39,95
Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Leeftijd: 12+
€ 14,99
De familiegeschiedenis van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens, een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen.
€ 13,99
De nieuwe roman van Anna Enquist, het opzichzelfstaande vervolg op 'Kwartet'.
€ 12,99
Zilver is een jongen die zijn ouders niet kent, alleen de strenge hand van de Juffrouw en later de kilte van een kostschool. Hij is nieuwsgierig, laat zich lokken en verleiden en verliest zijn onschuld.
€ 12,99
Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789081401210