Luisterboek downloaden - 4 verhalen van Belcampo

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789077858127 -

4 verhalen

Bekentenis, Het verhaal van Oosterhuis, Gemengd bericht, De dingen de baas - 4 hoorpelen van Peter te Nuyl
Laat u meeslepen door de ontregelende humor en fantasie van Belcampo. Hoorspel met het neusje van de zalm uit de toneelwereld.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
16-07-2008

ISBN:
9789461493118

Speelduur:
2 uur 27 min

Bestandsgrootte:
151 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 23,94
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Vier van de mooiste verhalen van Belcampo, de Nederlandse grootmeester van het surrealisme: Bekentenis, Het verhaal van Oosterhuis, Gemengd bericht en De dingen de baas, allemaal door Peter te Nuyl (Het bureau, de Bommelverhalen) bewerkt en vormgegeven. Met het neusje van de zalm uit de toneelwereld: Anneke Blok, Sylvia Hoeks (Gouden Kalf beste actrice 2007), Mark Rietman en Jacob Derwig.

Laat u meeslepen door de ontregelende humor en fantasie van Belcampo.

Cast
Bekentenis
Herman: Jacob Derwig
Moeder: Anneke Blok
Vader: Krijn ter Braak
Vrouw: Sylvia Hoeks

Het verhaal van Oosterhuis
Ik: Krijn ter Braak
Oosterhuis: Hans Hoes
Zij: Sylvia Hoeks

Gemengd bericht
Radiopresentatrice: Jacqueline Blom
Arend Jan Klein Koppenink: Rob van de Meeberg

De dingen de baas
Vader/verteller: Marc Rietman
Moeder: Jacqueline Blom
Maartje: Trix van Mierloo
Japie: Coen Peters
Balthazar: Robin van Kampen
Aambeeld: Rob van de Meeberg
Mimiënpop: Anneke Blok
Scherf: Jacob Derwig
Tube: Hans Hoes
De Aarde: Krijn ter Braak

Bewerking, vormgeving en regie: Peter te Nuyl
Techniek: Frans de Rond / Huis van Eustachius
Muziek: Marcs Music en More

Inhoud
Bekentenis

Het verhaal van Oosterhuis
1 Het weerzien
2 De opdracht
3 De binnenlanden
4 De val
5 Het ontwaken
6 Het kijken
7 Zij
8 De kloof
9 De buitenwereld
10 Het volk zonder zonde
11 De sigarettenkoker
12 Het geheim
13 Aus tiefer Not schrei ich zu dir
14 Het weerzien

Gemengd bericht

De dingen de baas
1 De ochtend dat 't begon
2 Naakt in een naakt huis
3 Het aambeeld
4 Het Elia en de meeuwen
5 Mens & ding
6 Uitnodiging
7 Naar het feest
8 Het publiek
9 Feest der dingen
10 Maartje
11 Mimienpop
12 Scherven
13 Crisis onder de dingen
14 De aarde

Over de auteur
Belcampo, pseudoniem van Herman Schönfeld Wichers (1902-1990) werd in Naarden geboren, maar hij groeide op in het stadje Rijssen, op de grens van Twente, waar zijn vader notaris was en zijn broer Karel zijn verdere leven als kandidaat-notaris heeft gewerkt. Karel Schönfeld Wichers (1901) stond ook bekend als deskundige op het gebied van het Twents, de taal van Rijssen uit het begin van de twintigste eeuw, waarvan hij een prachtig woordenboek gemaakt heeft.

Herman Schönfeld Wichers trok al jong uit Rijssen weg. Hij studeerde in Leiden en Amsterdam, hij werd meester in de rechten, maar na drie maanden op een advocatenkantoor te hebben gezeten begreep hij dat dat niet de bedoeling van zijn leven kon wezen. De daaropvolgende notaris-studie was hem veel te droog. Hij ging, tot verdriet van zijn vader en wanhoop van zijn moeder, aan het zwerven door Zuid-Europa, waarbij hij zich in het leven hield door portretten te tekenen in ruil voor een maaltijd of een slaapplaats in het hooi. Bij terugkomst schreef hij De zwerftocht van Belcampo (1938), een boek dat zijn literaire doorbraak betekende. Omdat hij niet wilde leven als advocaat of als notaris, en besloten had niet van zijn verhalen te gaan leven, om voor zijn plezier te kunnen blijven schrijven, begon hij in 1938 met de medicijnenstudie, die hij in 1949 afronde. Hij trouwde in 1939, kreeg drie kinderen die hij een rol liet spelen in het verhaal De Dingen de baas.

In Bathmen had hij een huisartsenpraktijk, in 1953 verhuisde hij met zijn gezin naar Groningen, waar hij werd benoemd tot studentenarts en zijn verdere leven is blijven wonen.

In de jaren twintig al schreef hij korte, absurde, verhalen in het Amsterdamse studentenblad Propria Cures, die hij in 1934 in eigen beheer uitgaf.

Belcampo is gestorven in januari 1990. In 1996 verscheen een uitgebreide keuze uit zijn werk in één band: De wondere wereld van Belcampo bij uitgeverij Querido. In juni 2002 verschijnt een heruitgave van Bevroren vuurwerk, als Salamander Klassiek. In deze pocket is een selectie van de belangrijkste van zijn fantastische verhalen bijeen gebracht.

Recensies
'De Nederlanders zijn geen nuchter volkje. Diep in de volksziel huist een geest van schuimbekkende megalomane razernij. Belcampo is een van de weinige schrijvers die dat goed heeft gezien.' (H.J.A. Hofland)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 30,00
Veel rechtszaken hebben een relatie met psychologische verschijnselen, zoals waarnemingen van ooggetuigen, toerekeningsvatbaarheid van verdachten of het oordeelsvermogen van de rechter.
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 25,00
Prof. mr. Ybo Buruma neemt u mee in de wereld van misdaad en strafrecht, van eind 19e eeuw tot heden. Een helder hoorcollege van meer dan 10 uur.
€ 11,99
De eerste luisterboekuitgave van de Bommel Hoorspelen met de verhalen: Tijwisselaar, Bovenbazen, Kwanten, Bommellegende, Viridiaandinges, Zwarte Zwadderneel, Wilde wagen.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW