Luisterboek downloaden - Binnen de poorten van Jules Schelvis

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Binnen de poorten

Hoorspel over de oorlogservaringen van Jules Schelvis
Een hoorspelbewerking van Audrey van der Jagt naar het gelijknamige boek van Jules Schelvis, waarbij gebruik werd gemaakt van de theatervoorstelling van Eric Borrias en Gerard Evers.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
24-01-2018

ISBN:
8719244140343

Speelduur:
0 uur 60 min

Bestandsgrootte:
109 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 13,25
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Binnen de Poorten beschrijft de oorlogservaringen van Jules Schelvis (7 januari 1921 - 3 april 2016), die als geen ander wist wat de Jodenvervolging inhield. Zelf van Joodse afkomst overleefde hij zeven concentratie- en vernietigingskampen. Op 1 juni 1943 werd hij vanuit Kamp Westerbork op transport gesteld naar het vernietigingskamp Sobibor in Polen. Van de meer dan 34 duizend uit Nederland afkomstige gevangenen overleefden er slechts achttien. Schelvis was een van hen. Zijn ervaringen heeft hij op papier gezet in zijn boek Binnen de Poorten dat in 1982 verscheen.

Op basis van Schelvis' boek hebben Eric Borrias en Gerard Evers een theatervoorstelling gemaakt, die door Audrey van der Jagt tot hoorspel is bewerkt. Hierin krijgen ook Joodse muziek en historische geluidsfragmenten een plaats. De muziekkeuze en de arrangementen in het hoorspel zijn van Kees Swenne.

Binnen de Poorten werd opgenomen op vrijdag 27 oktober 2017 in Hilversum. Deze hoorspelproductie kwam tot stand met financiele bijdragen van Stichting Blindenhulp in Den Haag en de Rotterdamse Stichting Blindenbelangen.

Rolverdeling
Verteller: Eric Borrias
Jaida en Rachel: Marieke de Kruijf
Jules Schelvis: Donald de Marcas
Milly: Sonja Bernd't
Vader, rechercheur en Kommandant Schwarz: Chiel de Kruijf
Moeder en vrouw trambestuurder: Els Buitendijk
Oude vrouw en voorbijgangster: Paula Majoor
Joop Wins en Barakcommandant: Kees van der Zwaard
SS'er, rechercheur, Michal Schwalbe en man in Lublin: René Retèl
Regie, aan- en afkondiging: Audrey van der Jagt
Geluidsopnamen en montage: Frans de Rond, Huis van Eustachius, Hilversum
Muziekkeuze en arrangementen: Kees Swenne

Over de auteurs
Jules Schelvis (1921-2016) was een Nederlandse historicus van Joodse komaf. Hij was een van de achttien Joodse Nederlanders die terugkeerden uit het Duitse vernietigingskamp Sobibor in Oost-Polen.

Hij trad in Duitsland als burger-aanklager op tegen kampbeulen en ging lezingen houden, de laatste jaren vooral voor de Duitse jeugd. Hij trad op als gids in de vroegere kampen en wss adviseur bij tal van initiatieven om de Holocaust als waarschuwing in de herinnering te houden. In het proces tegen de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk, die als kampbewaker van Sobibor verantwoordelijk zou zijn voor het vermoorden van Joodse gevangenen, trad hij op als mede-aanklager.
Audrey van der Jagt (1945) is adviseur en een van de initiatiefnemers van de Stichting Hoorspel Nú. Zij was 40 jaar lang presentatrice bij radio en televisie (AVRO - NOS - TROS) en heeft een grote voorliefde voor het schrijven van hoorspelen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 18,35
Victoria is een 27-jarige femme fatale met een uniek beroep: mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. In haar gedrevenheid past ze duistere methodes toe...
€ 16,17
Truitje is niet in staat het onrecht dat haar in het verleden is aangedaan te vergeten. Alles leek goed te gaan, totdat een rivale alles van haar afpakte. Eenmaal tachtig geworden besluit ze om zoete wraak te nemen op haar oude vijandin.
€ 15,95
Mathilde, succesvol plastisch chirurg, lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Maar schijn bedriegt. Schoonheid: hoe ver ga jij?
€ 39,95
Meer dan 9,5 uur met radiofragmenten van de omroep tussen 1936 en 1947. Uniek historisch materiaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met commentaar van bekende presentatoren.
€ 15,15
In een vloeiende stijl en met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de luisteraar tot de laatste minuut in haar greep te houden. Een uiterst spannende psychologische roman.
€ 31,95
Op een proefterrein in de gedempte Waddenzee is een raketbasis gebouwd en wordt een expeditie naar Saturnus voorbereid. Eenmaal in de ruimte lijkt er een saboteur aan boord te zijn. Science-fiction hoorspel uit 1961/1962.
€ 11,99
De tweede luisterboekuitgave van de Bommel Hoorspelen met de verhalen: De Atlantiër, De Grote Onthaler, De Hopsa's, De pasmunt, Het kongruwer, Het boze oog, Het losgetrilde inzicht.
€ 11,99
De derde luisterboekuitgave van de Bommel Hoorspelen met de verhalen: De wind der verandering, De liefdadiger, De denktank, De aamnaak, De slijtmijt, Het bommelding.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW