Luisterboek downloaden - Economie herzien van Lex Hoogduin

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Economie herzien

Een hoorcollege over een alternatief model voor economische wetenschap en politiek
Waarom zijn de economische wetenschap en de economische politiek op het verkeerde pad geraakt? Lex Hoogduin biedt een alternatieve economische theorie die een betere economische politiek mogelijk maakt.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
15-02-2018

ISBN:
9789085301745

Speelduur:
3 uur 18 min

Bestandsgrootte:
107 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 20,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Sinds het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw zijn de economische wetenschap en de economische politiek op het verkeerde pad geraakt. In deze serie colleges legt professor Lex Hoogduin uit waarom dat zo is en wat de gevolgen daarvan zijn, tot de dag van vandaag. Hij biedt een alternatieve economische theorie die een betere economische politiek mogelijk maakt. Dit alternatieve model vormt tevens de basis voor een kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank. Tegen de achtergrond van dit alternatieve paradigma wordt de vraag besproken of er een einde moet komen aan de globalisering en het perspectief op vooruitgang.

De synopsis van het hoorcollege Economie herzien wordt als pdf-bestand meegeleverd.

Dit hoorcollege is georganiseerd in samenwerking met de Rode Hoed.

Inhoud
College 1: Hoe de macro- en monetaire economische theorie ontspoorde
H1. Inleiding, rode draad en de beoogde revolutie van Keynes
H2. De theorie van Keynes
H3. Van theorie van Keynes naar Keynesiaanse theorie

College 2: Een alternatief economisch paradigma
H4. Samenvatting mainstream paradigma, het ontstaan daarvan en de kritiek daarop
H5. Een beschrijving van het alternatieve paradigma
H6. Wat betekent het alternatieve paradigma voor het economisch beleid?

College 3: Het ECB-beleid voor, tijdens en na de financiële crisis van 2008
H7. De ECB-visie vanuit de gangbare macro- en monetaire economische theorie
H8. Kritiek op de ECB-visie vanuit het alternatieve paradigma
H9. Een analyse van de crisis en benodigd beleid vanuit het alternatieve paradigma

College 4: Einde van de globalisering en vooruitgang?
H10. Samenvatting gangbare en alternatieve paradigma
H11. Globalisering, vrijhandel en permanente stagnatie
H12. Maatstaven voor welvaart, welzijn en geluk

Over de auteur
Prof. dr. Lex Hoogduin (1956) is hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is oprichter en directeur van GloComNet, the global complexity network (www.glocomnet.com). Hij is tevens lid van het bestuur van de London Stock Exchange Group en ook voorzitter van het bestuur van LCH.Clearnet, een clearing instelling gevestigd in Londen en met dochters in Parijs en New York. Eerder was hij actief bij de Nederlandsche Bank, onder andere als directielid, hoofd van de afdeling Onderzoek en als hoofd van de Monetaire en Economische Beleidsafdeling. Van 1997-2001 was hij adviseur van Wim Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank (ECB). Van 2005-2009 was hij Chief Economist van Robeco en voor een deel van die periode ook hoofd van IRIS (het gezamenlijke onderzoekbureau van Robeco en Rabobank voor retailklanten).
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.
€ 27,50
Waarom evolueren sommige gelovigen naar religieuze terroristen? Wat zijn daarvoor de sociologische en psychologische verklaringen en hoe verhouden die zich tot de religieuze uitgangspunten?
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Eeuwenlang vormden de Middeleeuwen een synoniem voor ongeletterdheid, barbarij en wreedheid. Vooraanstaand wetenschapper Herman Pleij belicht deze buitengewoon interessante periode uit onze beschavingsgeschiedenis.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW