Luisterboek downloaden - Vrijmetselarij van Jimmy Koppen

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789089242778 - BC

Vrijmetselarij

Een hoorcollege over de geschiedenis en toekomst van een besloten genootschap
Weinig genootschappen spreken zo tot de verbeelding als de vrijmetselarij. Voor sommigen is het een essentieel onderdeel van hun bestaan, voor anderen een achterhaald fenomeen.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
09-03-2018

ISBN:
9789085301721

Speelduur:
4 uur 1 min

Bestandsgrootte:
128 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 25,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Weinig genootschappen spreken zo tot de verbeelding als de vrijmetselarij. Voor sommigen is het een essentieel onderdeel van hun bestaan, voor anderen een achterhaald fenomeen. Vele meningen worden erover verspreid, vanuit de archieven tot op Twitter, maar wat is nu waarheid? In drie hoorcolleges wordt er kennis gemaakt met de vrijmetselarij, die officieel al driehonderd jaar lang een ontmoetingsplek is voor mannen (en vrouwen) en hun vrije gedachten. Dr. Jimmy Koppen neemt u mee op een reis door het verleden, heden en toekomst van de Loge.

De synopsis van het hoorcollege Vrijmetselarij wordt als pdf-bestand meegeleverd.

Deze uitgave is tot stand gekomen i.s.m. de Humanistische-Vrijzinnige Vereniging en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Inhoud
College 1: Tussen orde en chaos: de verschillende benaderingen van vrijmetselarij
Hoofdstuk 1. Vrijmetselarij als feitelijkheid
Hoofdstuk 2. Vrijmetselarij als verbeelding: het uiterlijke vertoon
Hoofdstuk 3. Vrijmetselarij als beleving: het innerlijk vertoon

College 2: Geschiedenis van een traditie: van steenkappers tot wereldverbeteraars
Hoofdstuk 4. De oorsprong van vrijmetselarij
Hoofdstuk 5. Vrijmetselarij in Nederland
Hoofdstuk 6. Vrijmetselarij in België
Hoofdstuk 7. Antivrijmetselarij

College 3: Op zoek naar zelfbevestiging: actualiteit van een anachronisme
Hoofdstuk 8. De praktische organisatie van vrijmetselarij
Hoofdstuk 9. Grote uitdagingen in de moderne tijd
Hoofdstuk 10. Besluit

Over de auteur
Jimmy Koppen (1977) is doctor in de geschiedenis en als vrijwillig wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceert o.a. over vrijmetselarij, het vrijzinnig humanisme, het liberalisme, onderwijs en over politieke geschiedenis van België. Hij is auteur van diverse boeken voor groot publiek, waaronder Vrijmetselarij voor Dummies en De Paradox van Vrijmetselarij.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 29,95
De Verenigde Staten zijn een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven een verhelderend beeld van deze zeer intrigerende geschiedenis.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 25,00
Piet Leupen laat in zijn college veel aspecten van de kruistochten zien: de bloedige strijd, maar ook het ontstaan van ridderordes zoals die van de Tempeliers.
€ 25,00
Zijn wij ons brein? Bestaat de vrije wil? We weten steeds meer over de werking van onze hersenen. Maar hebben we daardoor ook meer kennis van ons bewutzijn en onze vrije wil?

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789089242778