Luisterboek downloaden - 40 Topjaren van Erik de Zwart

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789024573912 - ED

40 Topjaren

Met een voorwoord van Angela Groothuizen
Voor '40 Topjaren' interviewde journalist Robert Haagsma Erik de Zwart over de roerige tijden van de Nederlandse radio. Daarnaast is een selectie columns opgenomen die De Zwart schreef voor Veronica Magazine.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
24-04-2018

ISBN:
9789024580422

Speelduur:
5 uur 38 min

Bestandsgrootte:
309 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
In 40 Topjaren neemt Erik de Zwart je mee naar de roerige tijden van de Nederlandse radio en het ontstaan van de Top 40. Aan de hand van zijn favoriete hits en persoonlijke columns, eerder verschenen in Veronica Magazine, vertelt De Zwart bovendien openhartig over zijn carrière en zijn eigen relatie met de grootste artiesten van de afgelopen jaren. Hoe zag de Top 40 er vroeger uit? En wat zijn de belangrijkste bands en grootste hits van nu? Van Marco Borsato tot One Direction, van Golden Earring tot Coldplay, van de Dolly Dots tot Armin van Buuren: beleef 40 Topjaren mét de hits.

Erik de Zwart is een van Nederlands bekendste radio-dj’s. Hij was werkzaam voor onder meer Radio Veronica, Radio 3 en Radio 538, en presenteerde jarenlang de Top 40. In 2009 ontving hij de Marconi Oeuvre Award voor zijn inhoudelijke, politieke en commerciële verdiensten, zowel voor als achter de schermen van de Nederlandse radio.

Over de auteur
Erik de Zwart (1957) werd geboren in Amsterdam en was al snel gezegend met twee hobby’s: treinen en radio. De radiohobby wordt met de jaren steeds serieuzer.

Hij verzorgde op jonge leeftijd drive-in shows op scholen en zijn diskjockeybloed kroop waar het maar de kans kreeg. Eén van die kansen kreeg hij op zijn zestiende jaar bij de ziekenhuisomroep van het AZVU in Amsterdam. Tijdens een vakantie in het Spaanse Playa de Aro bezocht hij de studio van Radio Mi Amigo. Hij ontmoette daar Ruud Hendriks, met wie hij in 1978 de allereerste kabelpiraat in Nederland, Radio Unique, oprichtte.

In 1979 werden Erik en Ruud gevraagd voor de hergeboorte van Radio Caroline. Na een woelige periode op zee koos Erik voor een carrière op het vasteland bij Veronica, waar hij mocht beginnen als presentator van Muziek voor Miljoenen op Radio 4. Een jaar later maakte Erik zijn tv-debuut als presentator van Nederland Muziekland, al snel gevolgd door het legendarische TV programma Countdown. Tevens heeft hij ook voor de Tros het TV programma Tros Pop Formule gepresenteerd.

Toen Veronica in 1992 besloot in het publieke bestel te blijven, ging Erik samen met Lex Harding een nieuw avontuur aan: het commerciële muziekstation Radio 538. Erik werd door Lex Harding gevraagd om over te stappen en over die beslissing hoefde hij niet lang na te denken. Van 1995 tot 2003 was Erik directeur en DJ bij Radio 538. Hij presenteerde daar iedere vrijdagmiddag ‘De Top 40?. In dezelfde periode was Erik ook bij TMF te zien als tv-presentator en dj met programma’s als o.a. De Top 40.

In 2003 werd Erik algemeen directeur van Talpa Radio International BV waar de radiozenders Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold, Radio 100FM Denemarken en 4FM België onder vielen. In 2005 verlaat De Zwart Talpa Radio International. Op 1 november 2006 werd Erik de Zwart benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40.

In december 2007 keert Erik nog één keer terug naar de radio, als hij de laatste uren presenteert van de Top 1000 Allertijden bij Radio Veronica. Na de hernieuwde kennismaking met Radio Veronica wordt Erik per 28 april 2008 de station voice bij het station met alleen “De Beste Hits”. Ook nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan want al in september 2008 begon De Zwart met het maken van het programma Veronica Top 40 Hitdossier. Iedere werkdag is Erik tussen 12.00 & 14.00 uur te horen op Radio Veronica. Tevens is Erik ook de stem van het Veronica Magazine.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,95
Meer dan 9,5 uur met radiofragmenten van de omroep tussen 1936 en 1947. Uniek historisch materiaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met commentaar van bekende presentatoren.
€ 15,99
Een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding.
€ 12,99
Financieel journalisten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam reconstrueren in ‘Blokker’ stap voor stap de neergang van de grootste huishoudwinkel van Nederland.
€ 14,99
Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is.
€ 13,49
Judith Herzberg leest voor uit eigen werk.
€ 9,99
Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan. Hun tijd samen stopt abrupt. We volgen ze daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar niet zien. #herfstaanbieding
€ 0,00
Marius van Leeuwen behandelt in deze gratis lezing de christelijke feesten uit het najaar, waaronder het Allerzielen.
€ 0,00
Een gratis mini-college over de relatie tussen religie en wetenschap in de Westerse beschaving.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW