Luisterboek downloaden - Het seniorenbrein van André Aleman

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789045019826 - BC
9789045019833 - ED
9789045027630 - BC

Het seniorenbrein

De ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste
Verfrissend en informatief luisterboek over wat er in ons hoofd gebeurt als we ouder worden. Over de veranderingen in je brein, de voortekenen van alzheimer en hoe je zelf van alles kunt doen om je hersenen gezond te houden.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
25-05-2018

ISBN:
9789463622035

Speelduur:
5 uur 27 min

Bestandsgrootte:
187 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 14,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
We maken ons allemaal wel eens zorgen over ons geheugen en ons verstand, zeker als we de vijftig gepasseerd zijn. De achteruitgang van het menselijk brein begint al vroeg maar is minder erg dan we soms denken. Sterker nog: een ouder brein is stressbestendiger en kan beter omgaan met complexe situaties dan een jong brein.

Het seniorenbrein is een verfrissend en zeer informatief luisterboek over wat er in ons hoofd gebeurt als we ouder worden. Het vertelt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten welke veranderingen je kunt verwachten en waarom, hoe je de voortekenen van alzheimer kunt herkennen, en hoe je zelf van alles kunt doen om je hersenen gezond te houden.

Inhoud
1. Het gaat allemaal zo snel - Wat er verandert in onze mentale vermogens
2. Een rustig gemoed - Waarom oudere mensen emotioneel stabieler zijn
3. Grijze cellen - De anatomie van het seniorenbrein
4. Vergeetachtigheid of dementie - Waar ligt de grens en wat kun je er tegen doen
5. Lichaam en geest - De invloed van hormonen
6. Stofjes en trainingen - Wat helpt, en wat niet helpt
7. Verstand komt met de jaren - Waarom oudere mensen wijzer zijn
8. Een optimaal brein - Wetenschappelijk verantwoorde adviezen

Over de auteur
André Aleman (1975) is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij doet onderzoek naar waarneming, emotie en cognitieve controle bij mensen met psychiatrische problemen en bij ouderen met geheugenachteruitgang. In 2006 ontving hij de prestigieuze European Young Investigator Award van de European Science Foundation voor zijn onderzoek. In 2017 werd hij benoemd tot lid van de KNAW. Het seniorenbrein was een grote bestseller die in 9 talen vertaald is.

Recensies
‘Een boek dat je niet weglegt, of je nu 20 jaar bent of 100.’ (Psychologie Magazine)

‘Een waardevolle beschrijving van het verouderende brein.’ (Dick Swaab)

‘Overtuigende ode aan de kracht van de grijze cellen.’ (Douwe Draaisma)

‘Een fascinerend boek. Misschien wel het beste dat ik momenteel in handen heb.’ (Dolf Jansen in Spijkers met koppen, Vara Radio 2)

‘Een must read na je vijftigste.’ (Margriet)

‘Laat zitten die botoxkuur, leer liever pianospelen. […] Alemans verdienste is dat hij duidelijk weet waarover hij spreekt en dat hij zin van onzin scheidt.’ (Het Financieele Dagblad)

‘Een troostrijk boek.’ (De Morgen)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 26,35
Biografie van het Nederland van de twintigste eeuw in de vorm van een familiegeschiedenis, aan de hand van interviews, oude krantenberichten en vele honderden bewaard gebleven brieven. Verkorte versie.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 22,45
Maarten van Rossem prikt tijdens dit luistercollege op zijn bekende wijze een aantal vooroordelen door. Een heerlijk college, rijk aan persoonlijk getinte anekdotes, verrassende historische dwarsverbanden en uitgesproken meningen.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 15,95
Verhalen, herinneringen, sprookjes en columns die Bomans voor bladen als de Volkskrant en Elsevier schreef en die Bomans met zijn welbespraaktheid en grote gevoel voor humor voor publiek en de AVRO-radio voorlas.
€ 26,35
Op een uiterst toegankelijke wijze wordt de historie van Amsterdam besproken. Aan de hand van personen, gebouwen, dagboeken, schilderijen en foto’s worden mini-geschiedenissen in een breder perspectief geplaatst.
€ 25,00
Zonder de Nederlandse Opstand was de staat Nederland nooit ontstaan. Dit college bevat een overzicht van dit spannende tijdvak. Hoe een opstand uitgroeide tot een burgeroorlog, een Europese oorlog en een wereldoorlog.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789045019826