Luisterboek downloaden - Doorgeschoten van Paul Vugts

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789491567711 - BC
9789491567728 - ED

Doorgeschoten

De nieuwe generatie onstuitbare criminelen
In 'Doorgeschoten' schetst misdaadverslaggever Paul Vugts aan de hand van een ontluisterende reeks misdrijven hoe het mis ging en komt hij uit bij de grote vraag: Wat nu?
Auteur(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
29-06-2018

ISBN:
9789463623476

Speelduur:
6 uur 57 min

Bestandsgrootte:
382 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De nietsontziende, vuurwapengevaarlijke generatie criminelen van nu.

Ze trekken om niets hun vuurwapens. De ene liquidatie lokt de andere uit – ook in woonbuurten, ook met automatische wapens. Het tempo waarin ze overvallen plegen, vaak met grof geweld, is beklemmend. De nieuwe generatie criminelen is al jong uitgegroeid van lastpakken tot zware misdadigers: Gwenette Martha, Najeb Bouhbouh, Benaouf A., Adil A., Anouar B., Hamza B., Redouan Boutaka, York M., Rida Bennajem, Derkiaoui van der Meijden en vele anderen. Rechercheteams, aanklagers, rechters, wetenschappers en hulpverleners zagen ze onder hun ogen doorgroeien, maar konden ze niet stuiten. Dat het overgrote deel van de jonge daders kampt met een gebrekkig ontwikkeld geweten of een laag IQ, of met allebei, maakt het toekomstperspectief extra somber.

In Doorgeschoten schetst misdaadverslaggever Paul Vugts aan de hand van een ontluisterende reeks misdrijven hoe het mis ging en komt hij uit bij de grote vraag: Wat nu?

Inhoud
Voorwoord
1. De dubbel-vastgewigde Lux 569012 - De Praxisbende uit Oost
2. Barkies, beeldjes of een donnie - Drugskoeriers uit de Diamantbuurt
3. Net als in de film - Marteling en afpersing in de Diamantbuurt
4. Een uitgesproken ambitie - (Bank)overvallers uit de Diamantbuurt
5. Oost-Duitse praktijken - De granaataanslag op de rechtbank, een bijna dodelijke uitgaansruzie in De Pijp
6. Schiet hem, schiet hem - De fatale overval op juwelier Fred Hund
7. Evidente huisvlijt - De extreem gewelddadige overval op Brink's en verwante roven
8. Twee platte handen - De aanslag op Youssef Bensellam
9. Kapotte levens - Een moord om niets in Zuidoost
10. We komen nu - De liquidatie van Najeb Bouhbouh, begin van een onderwereldoorlog
11. Roekeloos en meedogenloos - Een orgie van geweld in de Staatsliedenbuurt
Nawoord - Nieuwe aanwas

Over de auteur
Paul Vugts (1974) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij schreef o.a. de bestsellers Hells Angels, motorclub of misdaadbende? (samen met Henk Schutten), De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld (samen met Bart Middelburg), en De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld. Vugts won met onder meer dat laatste boek de Persprijs Jacques van Veen 2013.

Recensies
'Vugts zit met Doorgeschoten akelig dicht op de actualiteit.' (Vrij Nederland)

'Een uitstekend boek!' (Elsevier)

'In Doorgeschoten weet misdaadjournalist Paul Vugts met een goed oog voor details verhalen die basaal weinig verschillen (criminelen schieten elkaar dood) levendig te houden. Het boek bevat goed gedoseerde komische noten in een verder bloedserieus boek. Deze generatie boeven is zwaarbewapend en schiet om niks mensen dood. Niks om over te lachen.****' (NRC Handelsblad)

'Doorgeschoten, passender had Vugts zijn boek niet kunnen betitelen. Verplichte kost.*****' (John van den Heuvel, De Telegraaf)

'Een urgent boek.' (Nieuwe Revu)

'Doorgeschoten leest als een trein. Paul Vugts beschrijft de keiharde realiteit maar die is bepaald niet aangenaam.' (Dagelijkse Standaard)

'Gelezen: "Doorgeschoten" over nieuwe generatie topcriminelen door collega #PaulVugts. Uitstekend boek, goed gedocumenteerd en schokkend.' (Peter R. de Vries, Twitter)

'Gelezen: "Doorgeschoten", v Paul Vugts,@DeKring_ snel, zeer sterk boek over nieuwe criminelen die schieten als ze zin hebben. Huiver.' (Twitter)

'In Doorgeschoten geeft Paul Vugts vooral een huiveringwekkend beeld van de toekomst. Een confronterend boek, maar wel eentje die gemakkelijk wegleest, ondanks de zware inhoud.' (Fok.nl)

'Een verontrustend boek.' (Vrij Nederland)

'Paul Vugts is een eminent misdaadverslaggever!' (Kunststof)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 26,35
Op een uiterst toegankelijke wijze wordt de historie van Amsterdam besproken. Aan de hand van personen, gebouwen, dagboeken, schilderijen en foto’s worden mini-geschiedenissen in een breder perspectief geplaatst.
€ 23,95
Door sabotage vindt in 1944 in Rhoon een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk. Jan Brokken reconstrueert de gebeurtenissen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een andere wending.
€ 18,35
De Heineken-ontvoering beschreven vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche. Voor welke complexe opdracht stond de politie? Hoe konden ze de ontvoerders te slim af zijn? Met originele geluidsopnamen.
€ 15,15
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
€ 14,99
Hoe kan een vermogende ondernemer zich inlaten met keiharde criminelen? Was hij dader of slachtoffer? Wat was zijn band met hoofdverdachte Willem Holleeder? En sprak hij de waarheid in de roemruchte achterbankgesprekken?
€ 37,45
Zes tophistorici geven een nieuw en verhelderend beeld van de cruciale personen, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
€ 14,35
Elf spraakmakende reportages die indertijd heel Nederland in de ban hielden, zoals de bizarre periode na de ontvoering van Alfred Heineken waarin Peter R. de Vries het vertrouwen won van hoofddader Cor van Hout.
€ 12,99
Wat in 2007 begint als een machtsstrijd en in 2012 escaleert na de verdwijning van een partij cocaïne, ontaardt in een onderwereldvete waarin tientallen jonge criminelen met grof, soms extreem geweld worden geliquideerd.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789491567711