Luisterboek downloaden - Stoeptegel 2 van KHOP

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Stoeptegel 2

Zeer korte verhalen
41 luistermomenten. Nog niet eerder gehoorde stemmen, temidden van de al eerder gehoorde. Literatuur is nieuws dat nieuws blijft. Geen houdbaarheidsdatum.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
12-07-2018

ISBN:
8719244140565

Speelduur:
0 uur 55 min

Bestandsgrootte:
63 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 4,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Vanaf het allereerste verschijnen van Torpedo Magazine was het duidelijk. Dit was een site voor liefhebbers of hen die dat willen worden. Een literaire snoeptrommel, vol met kleine, korte stukjes tekst. Schrijvers en dichters worden door Carel Helder, de bedenker en moderator van de site, uitgenodigd een bijdrage te leveren, een ieder naar geaardheid. Resultaat: literatuur voor ieders wil.

De site had een vaste rubriek, genaamd Twee Minuten. Auteurs lazen in eigen persoon uit eigen werk. Er was slechts een eis: niet langer dan twee minuten. Een aantal van deze stukjes zijn nu als luisterboek voor het nageslacht bewaard. 24 auteurs, 143 verhalen. Met voor elke uitgave een zeer korte sfeer vertelling van Hens van Rooij, die ook de samenstelling deed.

Inhoud:
KHOP
1. Benda Bilili
2. Cassandra
3. Herinnering
Tommy Wieringa
4. Indiaan
5. Filosofie
6. 28 deuren
Marieke Groen
7. Oude meisjes
8. Over de datum
9. Spaanse les
Ivo Victoria
10. Venlo
11. Diamant
12. Oude mannen
Erik Nieuwenhuis
13. Toekomstdromen (6)
14. Toekomstdromen (16)
15. Toekomstdromen (14)
Henri Tillart
16. Aardig
17. Zorgen
A.L. Snijders
18. Schrijven
19. Thuis
20. Woorden
Merel Bem
21. Halve zinnen
22. Cadeau
23. Spook
F. Starik
24. Een berg plastic
25. Een kaars uitblazen
26. Een schoteltje
Paul Abels
27. Noaln
28. Ethiek
29. Vloeiend leven
Maaike Schutten
30. Droom (1)
31. Droom (4)
32. Droom (3)
Willem du Gardijn
33. Aanwijzingen
34. Dat rare gat bovenin
35. Clementine Varenne
Marcel Verreck
36. Heere Heeresma
37. Pubquiz
38. Kappertjes
Joost Conijn
39. Benzine
40. De zone
41. Stukje ijzer

Voice over: Guy Sonnen
Muziek: Tobias Borkert
Mixage: Pieter Roodbeen
Cover: Wouter van Eyk, Kamran Ashtany
Cover tekst: Peter Móricke
Uitgever: Sir Henry/Hens van Rooij
Met dank aan: Carel Helder, Marc Schaaps, Jan Warmerdam, De Rode Hoed, Wietsze Vos, Miep de Lange, Torpedomagazine.nl

Over de auteurs
KHOP (1941), kort voor K.H.O.P. Möricke, werd geboren in het Berlijn. Hij verhuisde al snel naar Amsterdam en woont tegenwoordig in het Friese Foudgum. Op twaalfjarige leeftijd besloot hij later van de pen te gaan leven en zo is het gegaan. Ook studeerde hij klassieke talen, zonder één keer tentamen te doen, want daar ging het volgens hem niet om. Hij heeft geen literaire voorkeuren, maar houdt van zinnen. Hij lijdt, zegt hij zelf, aan procrastinatie.
Tommy Wieringa (1967) schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002), Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs, 2006) en Caesarion (mei 2009). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Verder heeft Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.

In mei 2009 verscheen zijn nieuwe roman Caesarion, een roman waarover Pieter Steinz van NRC Handelsblad het volgende meldde: "Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort." Caesarion werd ook in de buitenlandse pers geprezen, zo schreef Le Figaro: ‘De enigen die er de afgelopen jaren in zijn geslaagd de heilige graal van een totale roman te bereiken, zijn W.G. Sebald met Austerlitz, J.M. Coetzee met In ongenade en Philip Roth met Alleman. Aan die lijst zouden we de naam van Tommy Wieringa kunnen toevoegen.’ In een 'starred review' in Publishers Weekly werd de hoge inzet van Wieringa's roman geroemd: 'In Caesarion speelt Wieringa met het mes op tafel.' In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, dat werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. The Times Literary Supplement schreef over de roman: 'Highly intelligent. Tommy Wieringa will make you think and keep you reading eagerly to the final page.' The Guardian roemde de roman als een 'timeless tale of migration'.

Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw, waarover The Guardian het volgende noteerde: 'Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.'

In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen Honorair Kozak, in 2016 gevolgd door een keuze uit Wieringa's Europese reisverhalen uit Ik was nooit in Isfahaan en Honorair Kozak onder de titel Vrouwen van de wereld.

Na Dit zijn de namen vertelt Tommy Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis met De dood van Murat Idrissi dat in het voorjaar van 2017 verscheen. Zijn nieuwe, verpletterende roman De heilige Rita over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp, zag in oktober 2017 het licht.
Marieke Groen (1966) volgde de opleiding jeugdwelzijnswerk (HBO-J) in Amsterdam en werkte daarna onder meer als freelance journaliste en soapschrijver bij Goede Tijden Slechte Tijden. In 1993 verscheen haar eerste boek, een biografie van U2. Hierna volgden enkele literaire verhalenbundels, gevolgd door haar eerste roman. In 2007 richtte Groen Club Propaganda op, een website met aandacht voor 'kleinere' schrijvers, die ze twee jaar lang leidde.
Ivo Victoria (Antwerpen, 1971) publiceert romans en schrijft met regelmaat columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten. Daarnaast is hij op de radio te horen als columnist. Even zo vaak is hij op een al dan niet literair podium te bewonderen als performer, interviewer of presentator, en anders geeft hij wel de een of andere schrijfworkshop. Ivo Victoria woont en werkt in Amsterdam.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW