Luisterboek downloaden - Stoeptegel 3 van Maartje Wortel

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Stoeptegel 3

Zeer korte verhalen
42 keer weer smullen. Let ook op de subtiele volgorde. Spannende verhalen, meeslepende gedachten, diepe emoties. Maar ook milde humor, hier en daar.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
12-07-2018

ISBN:
8719244140572

Speelduur:
0 uur 55 min

Bestandsgrootte:
63 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 4,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Vanaf het allereerste verschijnen van Torpedo Magazine was het duidelijk. Dit was een site voor liefhebbers of hen die dat willen worden. Een literaire snoeptrommel, vol met kleine, korte stukjes tekst. Schrijvers en dichters worden door Carel Helder, de bedenker en moderator van de site, uitgenodigd een bijdrage te leveren, een ieder naar geaardheid. Resultaat: literatuur voor ieders wil.

De site had een vaste rubriek, genaamd Twee Minuten. Auteurs lazen in eigen persoon uit eigen werk. Er was slechts een eis: niet langer dan twee minuten. Een aantal van deze stukjes zijn nu als luisterboek voor het nageslacht bewaard. 24 auteurs, 143 verhalen. Met voor elke uitgave een zeer korte sfeer vertelling van Hens van Rooij, die ook de samenstelling deed.

Inhoud:
Maartje Wortel
1. Ouwe Koeien
2. Meneer Leeman
3. Laatste herinnering
A.L. Snijders
4. Geschiedenis
5. Verleden
6. Van niks
Sasja Janssen
7. Korreltje zand
8. De Generaal (5)
9. De laatste deur
Philip Snijder
10. Linnaeusstraat, 2 november 2004
11. Krant
12. Tube
Rob van Essen
13. Kijk uit in Godsnaam (1)
14. Hoe klein ze was, en hoe ver
15. De herstellende ziekte
Vrouwkje Tuinman
16. 17
17. 58
18. Beneden
Ivo Victoria
19. Overal moeders
20. Windstil
21. Zelfs in België niet
Paul Abels
22. Geloven in het oosten
23. Mantra
24. Stilste dorp
KHOP
25. Romeinen
26. Silberpfeil
27. Spion
Elke Geurts
28. Plastische chirurgie
29. Ossegalzeep
30. Onverwacht bezoek
Marcel Verreck
31. De Ethioop
32. De behulpzame man
33. Dromen
Marieke Groen
34. De quizmaster
35. Stoplicht
36. Zeepaardje
Mathijs Deen
37. Appels
38. Brioche
39. Niets dan goeds
F. Starik
40. Contact maken
41. Gezellig
42. Goed gelukt

Voice over: Guy Sonnen
Muziek: Tobias Borkert
Mixage: Pieter Roodbeen
Cover: Wouter van Eyk, Kamran Ashtany
Cover tekst: Peter Móricke
Uitgever: Sir Henry/Hens van Rooij
Met dank aan: Carel Helder, Marc Schaaps, Jan Warmerdam, De Rode Hoed, Wietsze Vos, Miep de Lange, Torpedomagazine.nl

Over de auteurs
Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze bezocht korte tijd de Academie voor Journalistiek in Tilburg en volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids publiceerde ze korte verhalen. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw.

Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. Twee jaar later verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor zij genomineerd werd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Maartje Wortel is de dochter van kleinkunstenaar Gerard Wortel. Ze woont en werkt in Amsterdam.
A.L. Snijders (1937), pseudoniem van Peter Cornelis Müller, is Nederlands schrijver. Hij is uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort zkv. Snijders studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en was tussen 1965 en 1998 als leraar Nederlands werkzaam op diverse middelbare scholen. Als schrijver debuteerde hij in 1992. In 2010 kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Sinds 2012 wordt er een A.L. Snijdersprijs uitgereikt voor verhalen van maximaal 220 woorden.
Sasja Janssen (1968) is dichter en docente Nederlands als tweede taal. Na de publicatie van haar romans De kamerling (2001) en Teresa zegt (2005), verschenen er drie dichtbundels, die goed ontvangen werden. Uit Papaver (2007) werden twee gedichten opgenomen in de bloemlezing De 100 beste gedichten van 2007 en Wie wij schuilen (2010), haar tweede bundel, werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs. De vier jaar later verschenen en alom bejubelde bundel Ik trek mijn species aan werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2015. Ze treedt op in binnen- en buitenland.
Philip Snijder (1956) is geboren in Amsterdam, waar hij opgroeide in een oude volksbuurt. Snijder studeerde Italiaans en werkte onder andere bij een schoonmaakbedrijf, boekhandel, jeugdhotel, universiteit, café en culturele instelling. Hij publiceerde een paar verhalen over zijn jeugd in het literaire tijdschrift De Tweede Ronde. Deze deels op waargebeurde feiten gebaseerde verhalen heeft hij verwerkt in zijn debuut Zondagsgeld.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW