Luisterboek downloaden - Lampje van Annet Schaap

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789045120379 - BB
9789045120522 - ED
9789045122090 - AA

Lampje

Het spannende en prachtige avonturenverhaal van Lampje nu ook als luisterboek! Leeftijd: 9+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
18-07-2018

ISBN:
9789045122205

Speelduur:
6 uur 0 min

Bestandsgrootte:
330 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 13,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.

Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Magisch-realistische vertelling voor jongens en meisjes, in de traditie van Paul Biegel. Winnaar Nienke van Hichtumprijs 2017, Woutertje Pieterse Prijs 2018 en Zilveren Griffel 2018.

Over de auteur
Annet Schaap (1965) begon al met tekenen toen ze nog heel klein was. Als ze een boek had gelezen maakten ze daar zelf tekeningen bij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze na de middelbare school naar de kunstacademie ging. Eerst studeerde ze vijf jaar aan de academie in Kampen en daarna nog een jaar in Den Haag. Sinds 2000 is ze fulltime illustratrice. Haar tekeningen maakt ze eerst met pen, vervolgens kleurt ze ze in met inkt of aquarelverf. Ze is onder andere bekend van de Hoe overleef ik …?– boeken van Francine Oomen, en de boeken over Meester Jaap van Jacques Vriens. Annet heeft al meer dan 200 boeken geïllustreerd!

In 2017 kwam een langgekoesterde droom van Annet uit: ze debuteerde als schrijver met Lampje, dat meteen een groot succes werd!

Recensies
'...een indrukwekkend debuut, dat aanvoelt alsof [Annet Schaap] nooit anders gedaan heeft. ... [Lampje] is een groots, wervelend, sprookjesachtig avontuur ... met sterke, filmische scènes, waaruit meteen blijkt dat Schaap feilloos aanvoelt waar het fijn bij wegdromen is – een best wel spannend verhaal, een beetje zielig. Ze schrijft bovendien met een knap gevoel voor timing (lees de zinnen maar eens hardop) en met een taalgevoel waaruit duidelijk wordt dat er een waar schrijver is opgestaan. Lampje vertelt: vrijheid schuilt vooral in de acceptatie van eigenheid, eigenaardigheid en feilbaarheid. Niet alleen slaagt Annet Schaap erin een boeiend avontuur te construeren dat je in één ruk uitleest, ze blijkt ook een schrijver die een ontroerend, echt verhaal te vertellen heeft.' (Vier sterren. - Thomas de Veen in NRC Handelsblad)

‘Daverend debuut als schrijver... Een ge-wel-dig boek waarvan je hoopt dat het wordt voorgelezen aan op z’n minst alle zes-de- en zevendegroepers, op school of thuis. Gegarandeerd genieten.' (Bas Maliepaard in Trouw)

'Een van de beste kinderboeken van dit jaar. Vijf sterren.' (Pjotr van Lenteren in de Volkskrant)

'Meeslepend, sprookjesachtig, ontroerend: Annet Schaaps ontzagwekkende debuut Lampje is het allemaal. ... Schaap beschikt over een scherp observatievermogen, heeft oog voor detail én de gave om dat in verrassende, soms poëtische bewoordingen te beschrijven. ... Een haast epische kinderroman in de beste traditie van Paul Biegel of Timothée de Fombelle, met een sterke plot en onvergetelijke personages. Voeg daar een opmerkelijk beeldrijk taalgevoel, de volgehouden emotionele geloofwaardigheid en thematische gelaagdheid aan toe, en je krijgt een literaire ervaring van formaat die je geen enkele 10-plusser wilt onthouden. Vijf sterren.' (Patrick Jordens in De Morgen)

'Een sprookjesachtig, surrealistisch avonturenverhaal, waarin de verschillende verhaallijnen door een sterke structuur van het verhaal op een schitterende manier aan het slot van het boek samenkomen. ... Het taalgebruik is beeldend ... de dialogen zijn sprankelend ... Een heel indrukwekkend, veelbelovend debuut.' (Toin Duijx in het Friesch Dagblad)

'Zonder overdrijven het meest ontroerende, spannende, sprookjesachtige, originele en integere kinderboek van de afgelopen jaren.' (Inge de Bie, NBD Biblion)

'Een wonderschoon boek ... Het is sprookjesachtig en geloofwaardig, aangrijpend en hoopvol, een vleugje Andersen en een snippertje Monty Python, een groots en rijk verhaal in mooie, haast poëtische zinnen opgeschreven waar kinderen en andere mensen met verbeeldingskracht met volle teugen van zullen genieten.' (Dorothée, boekverkoper Utrechtse Kinderboekhandel)

'Een geweldig leesavontuur met alles erop en eraan: een origineel verhaal, boeiende levensechte personages, spannend tot de laatste bladzijde en uitstekend geschreven. ... Lampje schittert en straalt. Annet Schaap zet zichzelf met dit debuut op het lijstje van belangrijke kinderboekenschrijvers.' (Kinderboekenpraatjes.nl)

'Opmerkelijk goed. ... het zou me niet verbazen als Annet Schaap voor dit schrijven wel wordt bekroond. Sterker nog: dat zou meer dan terecht zijn.' (jaapleest.nl)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 27,95
Dit zelfstandig te luisteren vervolg op 'Brief voor de Koning' speelt in de fictieve Rijken van koning Dagonaut en koning Unauwen. Leeftijd: 9+
€ 17,99
Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Leeftijd: 9+
€ 19,94
Frans (meester van de vijfde klas) vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. Ze geloven er geen woord van, maar luisteren vol spanning. Dan krijgt Frans een geheimzinnige brief... Leeftijd: 10+
€ 19,95
Bij een proef met een tijdsmachine komt een hedendaagse jongen per ongeluk terecht in de Middeleeuwen. Daar beleeft hij een Kinderkruistocht aan den lijve. Gelezen door Menno Bentveld. Leeftijd: 12+
€ 13,55
Het weesmeisje Sofie wordt ´s nachts uit haar bed geplukt door een enorme reus. Gelukkig eet hij geen kinderen, zoals zijn soortgenoten. Leeftijd: 6+
€ 13,55
De ouders van de slimme Matilda maken hun dochter het leven zuur, maar dan gebeuren er wonderen. Leeftijd: 6+
€ 24,95
Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Leeftijd: 9+
€ 15,95
Twee broers trekken ten strijde tegen de boze heerser Tengil, die de vreselijkste dingen doet en het land in zijn macht houdt. Zou het lukken de tiran te verslaan? Leeftijd: 9+

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789045120379