Luisterboek downloaden - God en ik van Alain Verheij

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789045035734 - BC
9789045035741 - ED

God en ik

Wat je als weldenkende 21e eeuwer kunt leren van de Bijbel
Wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Aan de hand van oude verhalen werpt theoloog en schrijver Alain Verheij licht op hedendaagse levensvragen.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
27-09-2018

ISBN:
9789463624176

Speelduur:
5 uur 47 min

Bestandsgrootte:
476 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 14,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
God en ik van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag.

In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding.

Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

Inhoud
Inleiding
1. Het leven overkomt je - De doop
2. Alledaagse rituelen
3. Radicaal puberen
4. De ontdekking van het lichaam
5. Richting kiezen
6. Omgaan met tegenslagen
7. Zin in het leven
Epiloog

Over de auteur
Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1. Zijn artikelen voor Reporters Online behoren regelmatig tot de best gelezen stukken op Blendle.

Recensies
‘Bekeren wil dominee Verheij niemand, maar inspireren des te meer met zijn actuele, soms dwarse, overwegend positieve duidingen. Zo is detoxen het nieuwe vasten, was Mozes een activist en David een vroege rockster. (…) Zoals een goed evangelist betaamt, spreekt Verheij de taal van zijn beoogde publiek vloeiend. Over Bach en Cranach zult u hem dus niet gauw horen, maar wel over Leonard Cohen, Bob Marley, de Leeuwenkoning en de Efteling. Enthousiast, goed verteld en zeer aanstekelijk.’ (**** Trouw)

‘The best of de Bijbel, goed geschreven, door iemand die goed kan lezen en steeds boeiende lijntjes legt naar vandaag en zn eigen leven. Aanbevolen!’ (Stefan Paas, hoogleraar Theologie)

‘Ik geloof niet in God, maar aan Alain zal het niet liggen.’ (Tim Hofman)

‘Verheij weet – zonder prekerig te worden – de diepgaande wijsheid [uit de Bijbel] in glashelder proza terug in het publieke domein te brengen.’ (De Nieuwe Koers)

‘Alain heeft het talent om eeuwenoude thema’s zó uit te leggen dat je denkt: ha, nu wordt het eindelijk interessant.’ (Anna Korterink, Blendle)

‘Op een knappe manier vlecht Verheij voor veel mensen nog wel herkenbare zaken (cricket!) met Bijbelse ideeën en gedachten. Hij doet dat bovendien op een rustige, toegankelijke manier. (…) Dit boek is een aanrader voor christenen die best een boek over het christelijke geloof aan niet-christelijke familieleden, vrienden en kennissen zou willen geven, als er maar geen verklarend woordenboek bij nodig is. (…) Maar ook voor christenen is het goed God & ik te lezen. Je kunt ervan leren hoe belangrijk de taal is waarin je over (je eigen) geloof spreekt, bijvoorbeeld.’ (Christelijk Weekblad)

‘Verheij legt het geloof zo uit dat de lezer geen woordenboek nodig heeft’ (Friesch Dagblad)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,95
Een meeslepend hoorcollege door prof. dr. Paul van Tongeren over Friedrich Nietzsche. Over zijn leven, boeken en vooral zijn gedachten over het nihilisme.
€ 40,00
Hoorcolleges over verschillende filosofische en spirituele tradities in India, China, Tibet en Japan: hindoeïsme, (zen)boeddhisme, confucianisme en taoïsme.
€ 20,00
Leo Samama behandelt in vier colleges van een uur het leven en de werken van Sjostakovitsj tegen de achtergrond van een van de meest dramatische en verwoestende regimes uit de westerse geschiedenis.
€ 35,00
Franse filosofen hebben gedurende de hele twintigste eeuw een groot stempel gedrukt op de Europese en Amerikaanse cultuur. College over onder meer Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Raymond Aron en Michel Foucault.
€ 17,99
'Oorsprong', het nieuwe luisterboek van Dan Brown. Robert Langdon houdt zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Vol moderne kunst, innovatieve technologie, religie en geschiedenis.
€ 25,00
Een hoorcollege over de geschiedenis van de christelijke religie en cultuur. Willemien Otten behandelt de periode vanaf het vroege christendom tot en met de hedendaagse ontwikkelingen.
€ 15,00
In dit college gaat Bas Haring in op die geschiedenis en eindigt met moderne natuurwetenschappelijke visies op bewustzijn. Ondertussen komen vragen als de volgende aan de orde: bestaat bewustzijn echt of is het een illusie?
€ 14,99
Helderheid' introduceert de basisprincipes van het Clarity Proces. Welke weg je ook gaat, dit boek zal een inspiratiebron voor je zijn en je ogen openen voor de waarheid waar je naar op zoek bent.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789045035734