Luisterboek downloaden - Dansen met de vijand van Paul Glaser

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789023499329 - BC
9789023499428 - ED
9789403124605 - BC

Dansen met de vijand

Het oorlogsgeheim van tante Roosje
Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
23-10-2018

ISBN:
9789403140506

Speelduur:
8 uur 55 min

Bestandsgrootte:
490 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Ze overleefde door te dansen. Het oorlogsgeheim van tante Roosje.

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland staan, met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim: de verzwegen lotgevallen van Pauls tante Roosje.

Roosje Glaser was een jonge Joodse vrouw uit Den Bosch die als danslerares werkt. Ze is zeer succesvol en danst in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Wanneer de nationaalsocialisten aan de macht komen, begint voor Roosje een levensgevaarlijk bestaan. Haar eigen man verraadt haar, en uiteindelijk wordt ze meegenomen door de nazi’s. Ze komt terecht in verschillende concentratiekampen, maar Roosje overleeft zelfs Auschwitz.

Over de auteur
Paul Glaser (1947) heeft diverse bestuurlijke functies vervuld bij onderwijs- en zorginstellingen. Na de ontdekking van het oorlogsgeheim in zijn familie besloot hij dat verhaal te verwerken tot een boek. Dansen met de vijand is een besteller in Nederland, en werd bewerkt tot het zeer succesvolle muzikale toneelstuk Tante Roosje in 2016.

Recensies
'Tegenover de botte verschrikking van Auschwitz zet Roosje haar onuitblusbare levenslust en onnavolgbare charme in. En ze wint.' (Alexander Münninghoff)

'Roosje maakte alles mee, ook het ondenkbare.' (Jan Terlouw)

'Je leest het in één adem uit. Hadden mijn opa, oma en achternichtje ook maar zo mogen dansen.' (Michael van Praag)

‘Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Ik was zeer onder de indruk en heb het gevoel dat ik Roosje echt heb leren kennen.’ (Gerdi Verbeet)

‘Verrassende levens die onverwachts op ons pad worden gebracht zijn altijd weer een extra aanleiding om ervan overtuigd te zijn dat het leven iets bijzonders en verwonderlijks is. 'Dansen met de vijand' licht een tipje op van zo’n verrassend leven.’ (Neelie Kroes)

'Roosje danste in Birkenau, ze kreeg er een brood voor. En wij begrijpen haar. Wat een geweldig boek.’ (Ad van Liempt)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 23,95
Door sabotage vindt in 1944 in Rhoon een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk. Jan Brokken reconstrueert de gebeurtenissen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een andere wending.
€ 14,99
De familiegeschiedenis van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens, een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen.
€ 12,99
Vanwege traumatische ervaringen in haar jeugd heeft Vera Zagt een beschadigd zelfbeeld. Als haar huwelijk onder druk komt te staan, vlucht ze in een buitenechtelijke relatie. Meeslepende psychologische roman.
€ 9,99
Verbijsterende familiekroniek en onthullend portret van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. 'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'
€ 15,90
1943, een zoektocht naar liefde en toewijding, de dochter over haar moeder. Een bijzonder aangrijpend boek, een treffend en fascinerend familieportret, voorgelezen door de auteur zelf.
€ 26,36
Als de Berlijnse Muur valt gaat Augusta de Wit op zoek naar haar vader, een onbekende Duitse soldaat. Hij verdween na de oorlog naar zijn geboortestad Weimar. Deze zoektocht brengt haar terug in het verleden.
€ 26,35
Op een uiterst toegankelijke wijze wordt de historie van Amsterdam besproken. Aan de hand van personen, gebouwen, dagboeken, schilderijen en foto’s worden mini-geschiedenissen in een breder perspectief geplaatst.
€ 15,15
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789023499329