Luisterboek downloaden - Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) van Sanne Blauw

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789082821680 - AJ

Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)

Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden
Van je eerste rapport tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet. In dit boek zet Sanne Blauw cijfers weer op hun plek.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
30-10-2018

ISBN:
9789082942118

Speelduur:
4 uur 31 min

Bestandsgrootte:
248 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,50
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Van gezondheidsnieuws tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet.

Maar meten is mensenwerk, dus cijfers zijn niet waardenvrij. Dat lijken politici, bedrijven, media maar al te vaak te vergeten - of juist in te zetten voor eigen gewin.

En wij, cijferconsumenten, zijn ook niet onschuldig. We laten ons maar al te graag verleiden als de cijfers zeggen wat we willen geloven.

Daarom schreef journalist en econometrist Sanne Blauw Het bestverkochte boek ooit (met deze titel). Met dit boek wil ze cijfers weer op hun plek zetten. Niet op een voetstuk, niet bij het vuilnis, maar waar ze horen: naast de woorden.

Over de auteur
Sanne Blauw (1986) is econometrist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Voor haar proefschrift deed ze onderzoek naar geluk, inkomensongelijkheid en vertrouwen. Maar, vroeg ze zich af, is geluk wel in cijfers te vangen? Die vraag lanceerde haar journalistieke carrière. Ze werd correspondent Ontcijferen bij De Correspondent, met één doel: de bizarre invloed van cijfers op ons leven zichtbaar maken.

Recensies
'Onmisbaar voor wie wel eens cijfers tegenkomt - voor iedereen dus.' (Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie)

‘Wanneer u wat aan uw “ongecijferdheid” wilt doen, kan ik u dit boek van harte aanbevelen!’ (Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam)

'Een bijzonder leuk boek over een belangrijk onderwerp.' (Bas Haring, filosoof)

'Lekker geschreven. Essentieel leesvoer in tijden van big data.' (Rosanne Hertzberger, microbioloog en columnist)

‘Cijfers liegen niet, mensen liegen. Met cijfers. Dat laat Sanne in dit verhelderende boek zien.' (Pieter Derks, cabaretier)

‘Een belangrijk boek dat helpt bij het maken van onderscheid tussen feit en fictie en nieuws en nep.’ (Barbara Baarsma, hoogleraar economie)

‘Als ik een recensie over dit boek zou schrijven, zou die vijf sterren krijgen.’ (José van Dijck, voormalig president van de KNAW)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 35,00
Herman Philipse behandelt een selectie van grote westerse filosofen over ethiek, waaronder Plato, Aristoteles, Descartes, Hobbes, Spinoza, Hume, Kant, Nietszche en Levinas.
€ 39,95
Wie van lijder (passief) tot leider (actief) wil worden, kan terecht bij de Stoïcijnse levenskunst. Luister hoe het mogelijk is te leven zonder irritaties en teleurstelling.
€ 39,95
Een meeslepend hoorcollege door prof. dr. Paul van Tongeren over Friedrich Nietzsche. Over zijn leven, boeken en vooral zijn gedachten over het nihilisme.
€ 22,45
Maarten van Rossem prikt tijdens dit luistercollege op zijn bekende wijze een aantal vooroordelen door. Een heerlijk college, rijk aan persoonlijk getinte anekdotes, verrassende historische dwarsverbanden en uitgesproken meningen.
€ 27,50
Waarom evolueren sommige gelovigen naar religieuze terroristen? Wat zijn daarvoor de sociologische en psychologische verklaringen en hoe verhouden die zich tot de religieuze uitgangspunten?
€ 35,00
In deze collegeserie laat Ger Groot zien welke filosofische ideeën de mens gevormd hebben tot het wezen dat hij nu is.
€ 35,00
Een filosofisch onderzoek naar de verschillende religieuze en atheïstische beschouwingen, met aandacht voor grote denkers als Calvijn, Wittgenstein en Kierkegaard.
€ 40,00
Hoorcolleges over verschillende filosofische en spirituele tradities in India, China, Tibet en Japan: hindoeïsme, (zen)boeddhisme, confucianisme en taoïsme.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW