Luisterboek downloaden - De gewone man van Jos Pam

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

De gewone man

Een kleine mensheidgeschiedenis
Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt historicus Jos Palm het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Waar komt het onbehagen van onze tijd vandaan?
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
25-01-2019

ISBN:
9789463628068

Speelduur:
10 uur 2 min

Bestandsgrootte:
552 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 14,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt historicus Jos Palm in De gewone man het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Want, in de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Palm zocht hem op en beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende, als hij maar het gevoel krijgt dat hij er mag zijn. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

Over de auteur
Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere De vergeten geschiedenis van Nederland, en Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.

Recensies
‘Een uiterst lezenswaardig boek. Ook geschikt voor de gewone, normale lezer.’ (**** – Algemeen Dagblad)

‘Historicus Jos Palm brengt het generaties omspannende fenomeen van de gewone man in kaart.’ (**** – Elsevier Juist)

'In bloemrijke bewoordingen schildert historicus en journalist Jos Palm de geschiedenis van ‘de gewone man’.' (VolZin)

‘Een originele geschiedenis van de kleine luyden.’ (FNV Magazine)

‘Een meeslepend, onthullend, ontmaskerend, plaatsbepalend, toegankelijk en tintelend historisch werk dat ook de politici Rutte en Buma sowieso dienen te lezen, omdat zij deze dagen het vaak hebben over de ‘gewone, normale Nederlander’. (…) Ik vraag uw applaus voor de 342 bladzijden tellende, gul geïllustreerde paperback De gewone man van historicus Jos Palm.’ (Piet Kaptein)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 37,45
Filosofie is het verlangen naar wijsheid en wijsheid is niets anders dan kennis waar je iets mee kunt. Met dit college haalt u een complete basisopleiding Geschiedenis van de Filosofie direct naar uw huiskamer.
€ 25,00
Aan de basis van de canon van de Europese cultuur liggen de grote teksten en mythen uit de Griekse Oudheid. Ineke Sluiter behandelt Homerus' Ilias en Odyssee, Aeschylus' Agamemnon en Sophocles' Koning Oedipus.
€ 25,00
Sluiter weet op meesterlijke wijze de klassieke Griekse literatuur te koppelen aan moderne thema's, zoals wraak, oorlog en democratie.
€ 25,00
De Nederlandse identiteit bestaat volgens sommige mensen niet, maar Nederland kent wel degelijk collectieve eigenaardigheden. Herman Pleij analyseert deze en plaatst ze in een cultuurhistorisch perspectief.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 26,35
Biografie van het Nederland van de twintigste eeuw in de vorm van een familiegeschiedenis, aan de hand van interviews, oude krantenberichten en vele honderden bewaard gebleven brieven. Verkorte versie.
€ 23,94
Laat u meeslepen door de ontregelende humor en fantasie van Belcampo. Hoorspel met het neusje van de zalm uit de toneelwereld.
€ 19,95
Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW