Luisterboek downloaden - Raadselvader van Jolande Withuis

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789403106007 - BB
9789403114705 - ED

Raadselvader

Kind in de Koude Oorlog
Withuis’ scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
08-02-2019

ISBN:
9789403155906

Speelduur:
6 uur 34 min

Bestandsgrootte:
360 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 16,99
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De bekende schaakjournalist Berry Withuis (1920-2009) werd grootgebracht in een gereformeerd gezin. Als twaalfjarige raakte hij zijn geloof in God kwijt. Later werd hij communist en redacteur van het dagblad De Waarheid. Zijn dochter Jolande (1949) groeide op met haar vaders politieke overtuiging, maar ontwikkelde zich als volwassene tot een vermaard critica van het communisme.

Die breuk met haar afkomst opende voor Withuis de weg naar het schrijverschap en de wetenschap, maar leidde tegelijkertijd tot een verwijdering tussen haar en haar vader. Na zijn dood kon ze zich er niet bij neerleggen dat de man die zij als kind had vereerd, zich als persoon nauwelijks had laten kennen. Met behulp van onder meer zijn bvd-dossier reconstrueert ze in Raadselvader zijn levensgeschiedenis.

Withuis’ scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog: ‘Ik was vijf en wist: wij zijn de vijand.’"

Over de auteur
Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze was jarenlang columniste voor Opzij en schrijft voor NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant. In 2012 was Withuis een van de geïnterviewden in het programma Zomergasten.

Bij De Bezige Bij verschenen Erkenning (2002), Na het kamp (2005), De vrouw als mens (2007) en in 2008 Weest manlijk, zijt sterk, een biografie over verzetsman Pim Boellaard, die werd bekroond met de Grote Geschiedenis Prijs 2009 en de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2010.

Recensies
'Een ferm boek en vooral ook liefdevol, aftastend en speurend, want dat is vanaf het begin duidelijk, de schrijfster wil haar vader niet laten vallen, maar vinden.' (**** NRC Handelsblad)

‘Jolande Withuis ontleedt met chirurgische precisie het leven van haar communistische vader. De pen als scalpel: pijnlijk en verlossend. Een meesterlijke sectie op een sekte. Ontroerend.’ (Adriaan van Dis)

'Een indringend en liefdevol portret van Withuis' vader, wiens leven in het teken van de oorlog en een dwingende levensbeschouwing stond. Grondig, liefdevol en in mooi Nederlands geschreven, een genot om te lezen. Jolande Withuis schrijft zo indringend en geloofwaardig, dat het lezen van Raadselvader haast een plaatsvervangend gevoel van bevrijding geeft.' (Nederlands Dagblad)

'In een razendknap boek reconstrueert Withuis niet alleen het leven van haar vader en zijn (mogelijke) beweegredenen, maar schildert en analyseert ze ook heel precies het sektarische communistische wereldje waarmee ze uiteindelijk brak. Hoe Withuis daarbij het persoonlijke en het historische perfect in balans houdt, is echt heel bewonderenswaardig.' (***** Elsevier)

'Een even eerlijk als pijnlijk relaas over de jeugd van een dociologe die getekend werd door de tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog, en waarin ze altijd op haar hoede moest zijn voor 'de vijand'.' (Historisch Nieuwsblad)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 14,99
Over de vrouw die door Mozarts familie werd gehaat terwijl Mozart zelf haar zo hartstochtelijk liefhad. Laat je meevoeren naar het Wenen van Mozart en de romantiek in de achttiende eeuw.
€ 19,95
Het luisterboek speelt zich af in Azerbeidzjan ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie en gaat over de onmogelijke liefde tussen de Aziaat Ali Khan en de westerse Nino.
€ 17,95
Nagelbijtend spannende thriller over de jacht op een koelbloedige moordenaar. Het is het tweede, losstaande deel in de serie over Fabian Risk.
€ 17,50
In 'Laat me niet alleen' zien we hoe één moment van onoplettendheid publieke verontwaardiging veroorzaakt. Door de filmische stijl en de psychologische diepgang blijft de lezer op het puntje van zijn stoel zitten.
€ 9,99
'Offer voor een verloren zaak' is een epische oorlogroman met levensechte en markante personages wier lot je hoe langer hoe meer aan het hart gaat.
€ 14,99
Twee vrouwen die het koningshuis op de proef stellen. Gescheiden door de tijd. Verbonden door een geheim…
€ 15,99
Wees onzichtbaar van Murat Isik is een warm en ontroerend familieverhaal. Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Boekhandelsprijs 2018 en het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com.
€ 14,99
Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. Maar is ze daadwerkelijk gestoord? Frieda Klein serie, deel 6.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789403106007