Luisterboek downloaden - De fûgel van Trinus Riemersma

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789460380051 -

De fûgel

Dit is allegear fergiene gloarje. Mear as it oantinken oan it grutte ferline is net bleaun. En tsjustere skiednissen, dêr't nimmen graach oer praat. Friestalig.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
19-12-2008

ISBN:
9789461495044

Speelduur:
1 uur 31 min

Bestandsgrootte:
90 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 6,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Yn in Italjaansk doarp komt de fûgel werom...
It doarp leit as in roekenêst op in heuveltop. Lang lyn, yn de ûnrêstige tiden, wie dat in pree. It doarp wie ûnnimber foar de fijannen en it woeks út ta it bestjoerlike sintrum fan de krite.
Dit is allegear fergiene gloarje. Mear as it oantinken oan it grutte ferline is net bleaun. En tsjustere skiednissen, dêr't nimmen graach oer praat. Lykas oer dy fûgel dy't as in duvel út 'e hel boppe it doarp hong en ûnferhoeds delsaaide. Mar dy fûgel is sûnt in heale ieu neat mear fan fernommen.

Over de auteur
Tr. Riemersma (1938-2011) was een van de bekendste Friese schrijvers. Riemersma is geboren en opgegroeid in Ferwert. Hij heeft de kweekschool gedaan en zijn mo B-akte Fries gehaald. In 1979 studeerde hij af in de Friese taal- en letterkunde en in 1984 promoveerde hij op het proefschrift Proza van het platteland.

Riemersma is heel zijn actieve leven werkzaam geweest in het onderwijs. Hij begon aan de lagere scholen van Gauw en Herbaijum. Later werkte hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de lerarenopleiding van de NHL Hogeschool. In 1996 nam hij afscheid van het onderwijs.

Trinus Riemersma staat bekend als een tegendraads schrijver. In de jaren 60 en 70 koos hij voor controversiële thema's en een soms ruw taalgebruik in zijn romans. Na de spellingwijziging van 1980 besloot hij een eigen spelling voor het Fries te gebruiken. In de jaren 80 maakte hij toch de overstap naar de officiële spelling.

Trinus Riemersma heeft tweemaal de Gysbert Japicxpriis gekregen: in 1967 voor zijn eerste roman, Fabryk, en in 1995 voor de roman De reade bwarre. Voor zijn korte verhalen heeft Riemersma zesmaal de Rely Jorritsmapriis gekregen. Sinds 2003 was Riemersma werkzaam voor de uitgeverij Venus. Ook schreef hij een column in de Leeuwarder Courant.

Over de spreker
Ynlêzen troch Wouter van der Wal, bekend fan û.o. de band Katterpillaar.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,95
Welke natuurkundige krachten zijn werkzaam in ons heelal? Vincent Icke geeft uitleg over de mechanica, magnetisme, atoomstructuur, relativiteit, quantummechanica en veldentheorie.
€ 39,95
Een meeslepend hoorcollege door prof. dr. Paul van Tongeren over Friedrich Nietzsche. Over zijn leven, boeken en vooral zijn gedachten over het nihilisme.
€ 39,95
Ben Tiggelaar presenteert een krachtige aanpak voor verandering in je persoonlijke leven en op je werk.
€ 27,50
College over de psychologische factoren die het kritisch denken bemoeilijken. Hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor foute vormen van redeneren.
€ 13,55
Nederland-Indië komt tot leven middels authentieke opnamen, afgewisseld met nieuw voorgelezen verhalen en Indische geluiden.
€ 11,95
Paula Gomes vertelt over haar jeugd in Nederlands-Indië en de nasleep ervan.
€ 23,95
Biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945-1995, toen de echte boeren langzaam ten onder gingen.
€ 25,00
Prof. mr. Ybo Buruma neemt u mee in de wereld van misdaad en strafrecht, van eind 19e eeuw tot heden. Een helder hoorcollege van meer dan 10 uur.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW