Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Laura Watkinson (m.m.v. Tonke Dragt, Jan Terlouw en Annet Schaap)

Aflevering 7
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 7
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Voorlezer Jaap Friso, Bas Maliepaard, Laura Watkinson, Tonke Dragt, Jan Terlouw, Annet Schaap
Speelduur 1u 6m 9s
€ 0,00

Beschrijving

Voor het eerst een vertaler te gast in De Grote Vriendelijke Podcast! De Britse Laura Watkinson woont sinds 2003 in Amsterdam en vertaalt Nederlandse (jeugd)literatuur in het Engels. Ze was onder meer mede verantwoordelijk voor het grote succes van 'The Letter for the King' (De brief voor de koning) van Tonke Dragt in Groot-Brittannië. In deze zevende aflevering van de GVP praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) met haar over haar vertaalwerk en specifiek over haar vertalingen van 'Lampie and the Children of the Sea' ('Lampje') van Annet Schaap, 'Winter in Wartime' ('Oorlogswinter') van Jan Terlouw en 'The Song of Seven' ('De Zevensprong') van Tonke Dragt. Bijzondere verrassing: deze auteurs namen vooraf een boodschap voor Laura op, die we haar in deze aflevering laten horen.

In deze aflevering bespreken Jaap en Bas vier boeken: 'De oorlog die mijn leven redde' en het vervolg 'De oorlog die ik eindelijk won' van Kimberly Brubaker Bradley (KokBoekencentrum, 10+, vertaling: Ernst Bergboer) en uit de kartonboekenserie 'BabyLit' de delen 'Trots & vooroordeel. Een mini Jane Austen' en 'Alice in Wonderland. Een mini Lewis Carroll' van Jennifer Adams (Karmijn/Oogappel, 1+, vertaling: onbekend, illustraties: Alison Oliver).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 21 februari 2019
ISBN 8719244141036
Taal Nederlands
Speelduur 1u 6m 9s
Bestandsgrootte 61 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod