Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Martijn van der Linden (m.m.v. Maranke Rinck en Edward van de Vendel)

Aflevering 16
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 16
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Martijn van der Linden, Maranke Rinck, Edward van de Vendel
Speelduur 1u 5m 14s
€ 0,00

Beschrijving

Met schalen zoete en zoute popcorn op tafel praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) in deze zestiende aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast met illustrator Martijn van der Linden over 'Bob Popcorn', dat hij samen met zijn vrouw Maranke Rinck (tekst) heeft gemaakt. Maar we spreken vooral ook over Martijns tekeningen in 'Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt', de dichtbundel van Edward van de Vendel, die we al tipten in aflevering 12 van de GVP.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'Overdag is hij een krokodil' van Giovanna Zoboli & Mariachiara Di Giorgio (Flamingo, 4+), 'De bijzondere woorden van Gioia' van Enrico Galiano (Vertaling: Ada Duker & Henrieke Herber. Luitingh-Sijthoff, 15+) en 'De Veger. Het verhaal van een meisje en haar monster' van Jonathan Auxier (Vertaling: Esther Ottens. Billy Bones, 9+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 24 juli 2019
ISBN 8719244141111
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 5m 14s
Bestandsgrootte 60 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod