Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Dolf Verroen (m.m.v. Charlotte Dematons en Mark Janssen)

Aflevering 20
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 20
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Dolf Verroen, Charlotte Dematons, Mark Janssen
Speelduur 1u 2m 32s
€ 0,00

Beschrijving

De oudste winnaar van een Zilveren Griffel ooit zit aan tafel bij kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) in de 20ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast! In de persoon van schrijver Dolf Verroen komt zo'n beetje de hele naoorlogse Nederlandse kinderboekengeschiedenis samen. Zijn debuut verscheen in 1957 en nu, eind oktober 2019, komt zijn nieuwste boek uit: 'Niemand ziet het' (Leopold 12+, tekeningen: Charlotte Dematons). Bas en Jaap spreken met Dolf over wat de essentie van dit boek is, over het thema homoseksualiteit, zijn schrijverschap de laatste jaren en zijn samenwerking met Charlotte Dematons.

Bas en Jaap maken ook bekend dat de Kinderboekwinkelprijs 2019 gaat naar ‘Eiland’ van Mark Janssen. Verder bespreken ze de volgende boeken: 'Slaap lekker' van Mattias De Leeuw (Lannoo, 3+), 'Drama Queen' van Derk Visser (Gottmer, 12+) en 'Pizzamaffia slaat door' van Khalid Boudou (Moon, 14+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 30 oktober 2019
ISBN 8719244141159
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 2m 32s
Bestandsgrootte 57 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod