Luisterboek downloaden - Bretaalwei De Brand van Jelle Bangma

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789460380389 -

Bretaalwei De Brand

Hoe't Johannes Brandsma de grinzen ferlei
De keatsfedette Johannes Brandsma fertelt net inkeld oer it keatsen, mar ek oer de saken dêr omhinne en hoe't it syn libben behearske. Friestalig
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
03-12-2009

ISBN:
9789461497802

Speelduur:
3 uur 49 min

Bestandsgrootte:
174 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 6,75
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Johannes Brandsma, in topkeatser Yn 'e jierren tachtich is hy de sportman, dy't it gesicht fan it keatsen mei bepaalt.

De Brand ferleit bretaalwei grinzen yn it keatsspul. Hy ferbrekt rekords dy't noch steane, ek yn 2009.

Yn 1990 nimt er ôfskie fan it Fryske spul en kinne de lêste kranteknipsels en foto's ynplakt wurde. Mear as stof genôch foar in biografy. De keatsfedette fertelt net inkeld oer it keatsen, mar ek oer de saken dêr omhinne en hoe't it syn libben behearske. Jelle Bangma makke der - ek foar net keatsfans - in meislepend ferhaal fan.

Over de auteur
Jelle Bangma (1955) is onderwijsadviseur en schrijver. Hij schreef enkele kinderboeken (in het Fries en Nederlands) en tientallen Friestalige liedjes en gedichten voor kinderen. Ook zette hij een cursus Frysk ferstaen en lêzen op. Bangma publiceerde (onder meer over taalonderwijs, muziek en kaatsen) in diverse kranten en tijdschriften waaronder De Moanne en Switsj.

Jelle Bangma speelde in Tink Sels en schreef ook de tekst voor Kids4azië.

Jelle Bangma (1955) wie de skriuwer fan de keatsbiografy fan Johannes Brandsma: Bretaalwei De Brand. Fierder wie er ek ien fan de auteurs fan de keatsbiografy oer Hotze Schuil: De Lange, keizer ûnder keatskeningen - dy't yn 2006 útkaam. Jelle Bangma wurke mei oan in oantal keatsjubileumboeken. Hy is fêste meiwurker fan it keatstydskrift Wis-In.

Jelle Bangma skreau ek it jeugdboek Keatse foar de kranse (1998, útjouwerij Frysk & Frij). Yn 2006 ferskynde fan him ek it berneboek Skoare by FC Top (útjouwerij Afûk).
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 9,99
Mariam (15) wordt uitgehuwelijkt aan Rasheed (45). Jaren later moet zij de mooie en slimme Laila naast zich dulden. Samen zetten ze alles op alles om te overleven in de Afghaanse oorlog, die voor hen ook thuis woedt.
€ 20,00
Kritisch denken komt niet van nature. In dit hoorcollege legt Johan Braeckman uit waardoor ons brein zo feil- en kwetsbaar is.
€ 15,95
Verhalen, herinneringen, sprookjes en columns die Bomans voor bladen als de Volkskrant en Elsevier schreef en die Bomans met zijn welbespraaktheid en grote gevoel voor humor voor publiek en de AVRO-radio voorlas.
€ 9,99
'De vliegeraar' groeide uit tot een internationale bestseller en met meer dan 1 miljoen exemplaren was het in 2007 het best verkochte boek in Nederland.
€ 13,99
Kolja, een doofstom jongetje van acht jaar, leerde door Modest en Pjotr Tsjaikovski spreken en muziek ervaren. Als de componist sterft wendt hij zijn vaardigheden aan om de ware doodsoorzaak te achterhalen…
€ 13,55
De verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. 'Maar als ik het kan, kan jij het zeker.' Het ultieme boek voor aanstaande vaders en moeders.
€ 11,95
Is het zelfmoord in duplo of een macabere grap? Een ijzersterke titel van niemand minder dan Appie Baantjer. Nu als luisterboek, professioneel voorgelezen door Frits Lambrechts.
€ 12,00
Bij Azraël moet je zijn voor een persoonlijk paranormaal consult. Hij zal je wijze raad geven en een leidraad zijn op je levenspad. Azraël stimuleert je paranormale groei en spirituele ontwikkeling.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW