Luistervoorbeeld

Track Record; De oorsprong van Layla en While My Guitar Gently Weeps; Eric Clapton & George Harrison

SerieTrack Record deel 1
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 35m 56s
€ 2,99

Beschrijving

Als Eric Clapton zijn liefde verklaart aan de vrouw van zijn vriend George Harrison, stelt dat hun vriendschap op de proef. Clapton probeert Pattie Boyd voor zich te winnen met het nummer "Layla", speciaal voor haar geschreven. Hij slaagt in zijn opzet, en Pattie wisselt van partner. Nog verrassender: George Harrison vraagt Clapton of hij wil meespelen op zijn Beatlesnummer "While My Guitar Gently Weeps". Veel later is Eric Clapton de muzikale leider van The Concert for George, een jaar na diens overlijden, waar hij George's nummer speelt én zingt. Zo staat het ene nummer symbool voor hun vriendschap, terwijl het andere daar een wig tussen had kunnen drijven. Met bijdragen van de Britse geluidstechnicus Tom Pearce, die met beiden heeft gewerkt, en muziekkenner Ben Leijten.

In de serie \"Track Record\" gaat Peter de Ruiter op zoek naar de oorsprong van liedjes. Hoe zijn ze gecomponeerd, hoe zijn ze opgenomen en hoe heeft het publiek gereageerd? Behalve muzikaal talent spelen toeval, vriendschap, liefde, invloeden van collega’s en technische vindingen een rol. Je geniet nog meer van muziek als je weet hoe ze is gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728070000
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 35m 56s
Bestandsgrootte 25 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod