Luistervoorbeeld

De Revisor 25 De oversteek

Auteur Mathijs Deen, Marjolijn van Heemstra, Laura Broekhuijsen, Emily Kocken
Spreker Dafne Holtland
Speelduur 1u 6m 31s
€ 7,49

Beschrijving

Eigenlijk is de vraag heel simpel: wat doet de zee met je, de rivier, de lucht, de ruimte – wat doet het uitzicht of de afstand? Dat is voer voor psychologen en schrijvers: je gunt de Siciliëganger van Jeroen van Kan de waddenpsycholoog van Mathijs Deen. Je vergelijkt de troost van schaduwverliefdheid met die van tomaatjes: Emily Kocken, Marjolijn van Heemstra.
De liefdevolle schoten, de ontwrichtende woorden: Laura Broekhuysen.
Je voelt de kwetsbaarheid en verlangt naar het vasteland – want het is een nummer dat die vaste grond onder de voeten achterlaat, dat het grootse van de oversteek menselijk maakt, en het dagelijkse uitvergroot, dat het evidente laat zien, het immanente impliceert, en voortvaart.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 12 maart 2020
ISBN 9789021422947
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 6m 31s
Bestandsgrootte 61 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mathijs Deen

Mathijs Deen (1962) maakt reportages, documentaires en hoorspelen, onder meer voor de VPRO. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, dat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs stond en waarvan ruim 20.000 exemplaren zijn verkocht. Eerder schreef Deen een roman die geheel onopgemerkt bleef. Met de verschijning van de roman Onder de mensen in 2016, kreeg het publiek alsnog de kans om deze prachtige roman te ontdekken. 'Mathijs Deen is een superieur stilist.' - Het Parool

Toon aanbod