Luistervoorbeeld

Mees Kees - Bloedjelink

SerieMees Kees
Auteur Mirjam Oldenhave
Voorlezer Mirjam Oldenhave
Speelduur 1u 40m 25s
€ 8,99

Beschrijving

Groep 6b krijgt EHBO-les van broeder Frans van de ambulans. Die weet alles van open botbreuken, flauwvallen en de stabiele zijligging. Het hele leven is bloedjelink, daar komt het volgens broeder Frans wel op neer. Heel leerzaam dus. Maar dan krijgt groep 6b de groepsgriep: ze worden allemaal ziek. Gelukkig wordt Tobias op een heel speciale manier verzorgd, zodat hij snel weer beter is. Nog beter dan daarvoor, zelfs!

Inhoud
1. Hesjesles
2. Rups
3. Broeder Frans
4. Zwak hart
5. Marie-Louise Mulders
6. Thuis
7. Geschiedenis
8. Spreekwoorden
9. Pennelien
10. Scheur
11. Zuster Aukje
12. Blootje omelet
13. Schriftjes-wisseltruc
14. De doorgeschoten enkelvoud
15. Poolsnevel
16. Hasna
17. Hieperdepiep
18. EHBP
19. Uitdelen

Details

UitgeverPloegsma
Publicatiedatum 9 oktober 2015
ISBN 9789021675466
Taal Nederlands
Speelduur 1u 40m 25s
Bestandsgrootte 138 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Mirjam Oldenhave
Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (1960) gaf na haar schooltijd in Nijmegen tien jaar toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarnaast speelde ze zelf ook mee in een toneelgezelschap dat door het land trok. Niet lang daarna is ze naar Amsterdam verhuisd. In die tijd begon ze met het schrijven van kinderboeken.

Naast het schrijven speelt Mirjam ook in de Mees Kees show (www.moex.nl). Ook geeft ze les aan mensen die kinderboeken willen schrijven. Samen met haar man is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Mirjam wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Mirjam speelt ook accordeon in een band: Jula (www.jula.nl). Ze maken muziek op feesten of bij andere speciale gelegenheden.

Toon aanbod