Luistervoorbeeld

De rekenrap

Met Mees Kees lied!
SerieMees Kees
Auteur Mirjam Oldenhave
Spreker Mirjam Oldenhave
Speelduur 1u 47m 24s
€ 8,99

Beschrijving

Mees Kees is nog stagiair, maar toch kan hij al heel goed lesgeven! Bij grote rampen, zoals hoofdrekenen of spelling van moeilijke woorden, verzint hij altijd een goeie oplossing. Meestal met chips en cola, want dat zijn ook moeilijke woorden.

Als zijn klas de eindmusical moet verzorgen, heeft Mees Kees ook meteen een plan: ze gaan een rap doen. Superrapper Pépé komt helpen. Zijn motto is: Keihard is nog veel te zacht! Eén ding: Dreus mag er natuurlijk niet achter komen...

De serie Mees Kees van Mirjam Oldenhave is een klinkend succes. Er verschenen zes boeken en Mirjam Oldenhave trok in 2012 door het hele land met De grote Mees Kees show. Een wervelende muziektheatervoorstelling, onder begeleiding van het 65 man sterke Holland Symfonia orkest.

Compositie Mees Kees lied: Steven Stapel

Inhoud
1. Nepasrev
2. Tokkie
3. Musical
4. Yo!
5. Lange woordenleesles
6. Hoofdrekenen
7. De rekenrap
8. Vergaderen
9. Zoenschool
10. Mevrouw Terlinde
11. Omeletjes met servetjes
12. Verhaaltjessommen
13. Pepe
14. Agent Klaas
15. Kozmoz
16. Rapporten
17. Bijna vakantie
18. 22 problemen
19. Mees Kees lied

Details

ImprintPloegsma
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 2 april 2016
ISBN 9789021676487
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 47m 24s
Bestandsgrootte 112 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Oldenhave vertelt met zoveel humor dat hardop lachen onvermijdelijk is. Toch zit er meer in Mees Kees dan alleen grappen.' - Bas Maliepaard over de Mees Kees boeken, Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (1960) gaf na haar schooltijd in Nijmegen tien jaar toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarnaast speelde ze zelf ook mee in een toneelgezelschap dat door het land trok. Niet lang daarna is ze naar Amsterdam verhuisd. In die tijd begon ze met het schrijven van kinderboeken.

Naast het schrijven speelt Mirjam ook in de Mees Kees show (www.moex.nl). Ook geeft ze les aan mensen die kinderboeken willen schrijven. Samen met haar man is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Mirjam wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Mirjam speelt ook accordeon in een band: Jula (www.jula.nl). Ze maken muziek op feesten of bij andere speciale gelegenheden.

Toon aanbod