Luistervoorbeeld

Modern Duitsland

SerieElementaire Deeltjes deel 52
Auteur Willem Melching
Spreker Tessel Blok
Speelduur 6u 23m 31s
€ 9,49

Beschrijving

Duitsland kent een voorbeeldige democratie, het land heeft een succesvolle economie en het wordt gezien als de informele leider van de Europese Unie. Dat is wonderbaarlijk, gezien het recente verleden van Duitsland - waaronder twee wereldoorlogen en de splitsing in twee delen tijdens de Koude Oorlog -, maar ook vanwege de lastige geografische ligging en de ingewikkelde binnenlandse politiek.
In dit Elementaire Deeltje behandelt Willem Melching in kort bestek de hoofdlijnen van de Duitse geschiedenis vanaf 1945, met speciale nadruk op de buitenlandse politiek, de hoofdzaken van de binnenlandse politiek en de verwerking van het Duitse verleden. Het boek biedt een uitstekende achtergrond bij de nieuwe ontwikkelingen die Duitsland en Europa te wachten staan. Want in 2017 staat Duitsland opnieuw voor grote, nieuwe uitdagingen. De politieke en economische stabiliteit van Duitsland in Europa wordt bedreigd door de opkomst van het populisme van links en rechts, de aanhoudende eurocrisis en de moeizamer wordende relatie met de VS.

Details

ImprintAthenaeum - Polak & van Gennep
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 18 maart 2020
ISBN 9789025311063
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 23m 31s
Bestandsgrootte 351 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Willem Melching

Dr. Willem Melching (1954) is als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Begin jaren tachtig woonde hij enkele jaren in West-Berlijn. Hij publiceert geregeld over de Duitse geschiedenis in de twintigste eeuw en levert commentaren op ontwikkelingen in ons buurland.

Hij was redacteur van een drietal delen in de serie Ooggetuigen en schreef onder meer Van het socialisme, de dingen die voorbijgaan. Een geschiedenis van de DDR 1945-2000. Met Frits Boterman schreef hij De Duitse Phoenix. De geschiedenis van Duitsland in de twintigste eeuw.

Toon aanbod