Luistervoorbeeld

Big data

SerieElementaire Deeltjes deel 62
Auteur Bart van der Sloot
Voorlezer Charlotte Lap
Speelduur 3u 56m 6s
€ 9,49

Beschrijving

Big data worden steeds vaker en door steeds meer partijen gebruikt: van adverteerders tot inlichtingendiensten, van de gezondheidszorg tot de belastingdienst. De wereld is data-gedreven en big data ontketenen volgens velen een revolutie die onze samenleving fundamenteel zal veranderen. Toch is er nog veel onduidelijk. Wat zijn big data bijvoorbeeld precies en hoe effectief zijn de toepassingen ervan nu echt? En in hoeverre komen onze privacy en vrijheid onder druk te staan?

Details

ImprintAthenaeum - Polak & van Gennep
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 13 oktober 2019
ISBN 9789025311865
Taal Nederlands
Speelduur 3u 56m 6s
Bestandsgrootte 216 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Bart van der Sloot
Bart van der Sloot

Bart van der Sloot specialiseert zich op het gebied van Privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Actuele kernpunten zijn de door de Europese Unie aangenomen Algemene Verordening Gegevensbescherming, internationale gegevensstromen, met name tussen Europa en de Verenigde Staten, en datalekken. Bart van der Sloot heeft filosofie en recht gestudeerd in Nederland en Italië en heeft tevens met succes het Honoursprogramma van de Radboud Universiteit afgerond. Hij werkt momenteel bij het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society van de Tilburg University.

Voorheen werkte Bart bij het Instituut voor Informatierecht, Universiteit van Amsterdam, en bij de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR) (onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken) aan een rapport over de regulering van Big Data in verband met veiligheid en privacy. In dat kader was hij ook de eerste editor van een wetenschappelijk boek met gastbijdrages van vooraanstaande internationale wetenschappers en de eerste auteur van een internationaal, rechtsvergelijkend onderzoek naar de regulering van Big Data.

Toon aanbod