Luistervoorbeeld

Knap anders

SerieGeek Girl deel 1
Auteur Holly Smale
Spreker Julika Marijn
Speelduur 6u 53m 33s
€ 12,99

Beschrijving

'Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een 'geek;'. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.'

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter - een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen.

Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 20 oktober 2015
ISBN 9789025762421
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 53m 33s
Bestandsgrootte 568 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Holly Smale

Holly Smale (1981) is een Britse schrijster. Vanaf jonge leeftijd hield ze van lezen en schrijven. Toen ze 15 was werd Smale ingehuurd door een Londens modellenbureau en werd ze mannequin. Ze is twee jaar model geweest en heeft in interviews aangegeven dat ze dat niet leuk vond. Smale studeerde aan de Universiteit van Bristol en had verschillende banen, waaronder docent Engels in Japan, en heeft veel gereisd.

De Geek Girl serie was oorspronkelijk bedoeld als een trilogie, maar zal uit zes boeken bestaan. De humoristische fictie volgt het leven van Harriet Manners, een nerdy 15-jarig meisje dat probeert model te zijn om "zichzelf opnieuw uit te vinden". Het eerste boek in de serie, Geek Girl, kreeg lovende kritieken en was het nummer 1 tiener fictiedebuut in 2013 in het Verenigd Koninkrijk. Het won de 2014 Waterstones Children's Book Prize in de categorie young adult. Het ontving ook de 2014 Leeds Book Award in de categorie 11-14 jaar en werd genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize 2013, de Queen of Teen award 2014 en het Branford Boase Award 2014.

Toon aanbod