Een leven
Een leven

Een leven

‘Simone de Beauvoir. Een leven’ is de nieuwe, monumentale biografie geschreven door Kate Kirkpatrick. Diepgravend, verrassend en ontroerend.

Serie

Auteur

Kate Kirkpatrick

Spreker

Lot van Lunteren

Speelduur

4 uur 5 min

€ 14,99

Beschrijving

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

‘Toen De Beauvoir haar nu beroemde woorden in De tweede sekse schreef – “Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt vrouw” – wist ze niet hoe groot de invloed van dat boek zou zijn op de rest van haar leven of de levens van degenen die na haar kwamen.

Er is veel geschreven over de betekenis van die zin, over wat dat betekent: vrouw “worden”. Dit boek is gewijd aan de vraag hoe De Beauvoir zelf is geworden wie ze werd.’ - Kate Kirkpatrick

Details

Imprint

Ten Have

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

24 mei 2023

ISBN

9789025912079

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 5 min

Bestandsgrootte

337 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

Meer auteur Kate Kirkpatrick Bekijk alles

Simone de Beauvoir (deel 2 van 4)
€ 14,99

Meer spreker Lot van Lunteren Bekijk alles

Simone de Beauvoir (deel 2 van 4)
€ 14,99

De dochter van Cleopatra

Jane Draycott

€ 22,99