Luistervoorbeeld

Het leven van een Loser

Met geweldige geluidseffecten - De nummer één van de New York Times bestsellerlijst
SerieHet leven van een Loser deel 1
Auteur Jeff Kinney
Voorlezer Job Schuring
Speelduur 1u 44m 57s
€ 13,99

Beschrijving

In Het leven van een Loser vertelt Jeff Kinney het verhaal van een onvergetelijke anti-held. Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek...

Deel van de succesformule van Het leven van een Loser zijn de vele cartoons die het verhaal doorspekken. De grootste uitdaging voor het luisterboek was dan ook om deze visuele humor om te zetten in auditieve humor. Hiervoor is gebruik gemaakt van verschillende geluidseffecten, en – niet in de laatste plaats – de vele registers van voorlezer Job Schuring. De luistereditie is hiermee een mengeling tussen een luisterboek en een hoorspel geworden.

Schrijver, cabaretier en acteur Job Schuring vertolkt in het luisterboek niet alleen de rol van Bram Botermans, maar ook van diens vader en moeder, schoolvriend Theo Thorbecke en vele anderen. In totaal neemt Schuring zo´n 10 rollen voor zijn rekening (exclusief de vele figuranten).

Het leven van een loser is ongekend populair bij met name jongens van 10 jaar en ouder. De boeken staan steevast hoog in de bestsellerlijsten en er zijn inmiddels twee films verschenen.

Leven van een Loser #1

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 12 november 2012
ISBN 9789026149511
Taal Nederlands
Speelduur 1u 44m 57s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Buikpijn van het lachen" (Kidsweek)

"Hilarisch" (CJP Schoolmagazine)

"Verdient het om populair te worden." (De Volkskrant)

"Een bijzonder grappig logboek (géén dagboek! Bram is geen mietje, zeg)." (Algemeen Dagblad)

"Hoe groter zijn off day, hoe grappiger het verhaal." (Seven Days)

Over de auteur
Photo Jeff Kinney
Jeff Kinney

Jeffrey Kinney (1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Jeff is geboren in Fort Washington, Maryland, Verenigde Staten. Hij ging naar de Bishop McNamara High School in Forestville. Begin jaren 90 is hij naar de College Park gegaan, een college van de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Toen wist hij dat hij striptekenaar wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online spelletjes. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn meest bekende werk is het boek Het leven van een loser. Op het moment woont hij in Plainville, Massachusetts met zijn vrouw, Julie, en twee zoons, Will en Grant. Jeff Kinney ontwikkelt online games.

Toon aanbod