Luistervoorbeeld

Saïdjah en Adina

Auteur Multatuli
Spreker Thom Hoffman
Speelduur 54m 35s
€ 7,60

Beschrijving

Max Havelaar was een vurig pleitbezorger voor de rechten van de inwoners van Nederlands Indië. In die hoedanigheid vertelt hij het droevige sprookje van Saïdjah en Adinda. Het verhaal mist zijn uitwerking niet.

Saïdjah en Adinda is een afgerond verhaal uit de roman Max Havelaar, dat de hoofdpersoon Max Havelaar vertelt.

Details

ImprintCossee, Uitgeverij
UitgeverCossee
Publicatiedatum 5 maart 2013
ISBN 9789059364219
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 54m 35s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Thom Hoffman leest Saïdjah en Adinda van Multatuli niet, hij gaat met ons op reis.' - Algemeen Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Multatuli

Eduard Douwes Dekker (1820-1887) was een Nederlandse schrijver die ook bekend is geworden onder het pseudoniem Multatuli.

Eduard Douwes Dekker werkte als ambtenaar in Nederlands-Indië (het tegenwoordige Indonesië), waar, toen hij er op negentienjarige leeftijd aankwam, naar eigen zeggen zijn 'ziel ontwaakte', maar waar hij ook de vele wantoestanden zag onder verantwoordelijkheid van het Nederlandse koloniale bewind. Zijn bekendste werk is de kaderroman Max Havelaar, waarin hij - op basis van zijn eigen ervaringen - de behandeling van de plaatselijke bevolking door Nederlandse en Nederlands-Indische bestuurders aan de kaak stelde. In dit boek koos Dekker het pseudoniem Multatuli, Latijn voor 'ik heb veel (leed) gedragen' (=multa tuli).

In juni 2002 werd Max Havelaar door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde uitgeroepen tot het belangrijkste Nederlandstalig letterkundige werk aller tijden. In 2004 eindigde Multatuli op de 34e plaats in de verkiezing van De grootste Nederlander.

Toon aanbod