Luistervoorbeeld

Van Columbus tot Obama

SerieDe Verenigde Staten deel 4
Auteur Maarten van Rossem
Voorlezer Maarten van Rossem
Speelduur 1u 4m 42s
€ 9,99

Beschrijving

De Verenigde Staten zijn het machtigste land ter wereld, en een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven in 4 delen een verhelderend beeld van deze korte maar zeer intrigerende geschiedenis.

Prof.dr. Maarten van Rossem, emeritus bijzonder hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, betoogt dat de huidige geschiedschrijving te veel waarde hecht aan politieke geschiedenis en presidenten: "Terugkijkend kun je stellen dat zij er weinig toe doen."

Deel 4: Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu en verder (na 1941) (Maarten van Rossem)
1. Introductie Maarten van Rossem
2. Waardoor wordt de loop der dingen bepaald?
3. Demografische veranderingen
4. Macro-economische ontwikkeling
5. De woelige jaren '60
6. Emancipatie van de zwarte bevolking
7. Het neoliberalisme
8. Aanhoudende bevolkingsgroei
9. De Republikeinse partij
10. De onvermijdelijke loop der dingen

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789085715290
Taal Nederlands
Speelduur 1u 4m 42s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem
Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod