Luistervoorbeeld

Nederland + de Slavernij - deel 1

250 jaar Nederlandse Slavenij
Auteur (red.)
Spreker Gert Oostindie
Speelduur 1u 2m 3s
€ 9,99

Beschrijving

In 2013 wordt herdacht dat Nederland 150 jaar geleden de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afschafte. In dit luisterboek hoort u over de Nederlandse rol in de trans-Atlantische slavenhandel: de grootste gedwongen migratie uit de wereldgeschiedenis. Hoe was het opkopen, vervoeren en tewerkstellen van de slaven georganiseerd? Hoe functioneerde het slavernijsysteem op de plantages? En waarom schafte Nederland pas in 1863 de slavernij af?

Deel 1: 250 jaar Nederlandse slavernij (door Prof. dr. Gert Oostindie)
Twaalf miljoen Afrikanen werden tussen 1500 en 1866 als slaven naar de 'Nieuwe Wereld' verscheept, voorouders van generaties Afro-Amerikanen die in slavernij werden gehouden.
Wat maakt de Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Amerika's uniek in de wereldgeschiedenis? Wat was de rol van Nederland in dit, vanuit ons hedendaagse perspectief, zo beschamende verleden? Oostindie vertelt over de achtergronden, organisatie, omvang, winstgevendheid en gevolgen van slavenhandel en slavernij, de rechtvaardigingen en bestrijding ervan, en de uiteindelijke afschaffing.

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789085715344
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 2m 3s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.