Luistervoorbeeld

Vanaf de Gouden Eeuw

SerieZeeslagen & zeehelden deel 1
Auteur Ronald Prud'homme van Reine
Spreker Ronald Prud'homme van Reine
Speelduur 1u 8m 52s
€ 9,99

Beschrijving

Waarom spreken de verhalen van de Nederlandse zeehelden zo tot de verbeelding? Omdat hun avonturen spectaculair zijn en omdat mensen zoals Piet Hein, Maarten en Cornelis Tromp, Michiel de Ruyter, Van Kinsbergen, Van Speyk en Karel Doorman een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Zeehistoricus Prud'homme van Reine laat in dit luistercollege onder meer de gouden generatie van zeehelden schitteren. Hij vertelt over de zilvervloot, rivaliserende admiraliteiten, de slag bij de Doggersbank, jammerlijk in bed gestorven zeehelden, monumenten voor zeehelden, grootse zeeslagen, overwinningen, rooftochten, vrouwen die verkleed als matroos meevoeren en roemloze nederlagen. Inhoud Deel 1: 1. Introductie 2. Van vlootvoogd tot zeeheld 3. Het ontstaan van de Nederlandse oorlogsvloot 4. De admiraliteitscolleges 5. Zeeslagen tijdens de 80-jarige oorlog 6. De Duinkerker kapers 7. De Nederlandse Republiek en Engeland in de 17e eeuw 8. De eerste Engelse oorlog 9. De tweede Engelse oorlog 10. De derde Engelse oorlog 11. De laatste grote zeeslagen en de dood van De Ruyter 12. Zeehelden die geen helden werden 13. Nederlands grootste zeehelden 14. Maerten Tromp

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789085715528
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 8m 52s
Bestandsgrootte 57 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Ronald Prud'homme van Reine is historicus, in 1990 gepromoveerd aan de Rijkuniversiteit Leiden op de biografie van Jan Hendrik van Kinsbergen 1735-1819, admiraal en filantroop. Hij publiceerde talloze boeken over zeehelden waaronder Zeehelden en Opkomst en ondergang van Nederlands gouden vloot. Daarnaast publiceerde hij bij de Arbeiderspers Rechterhand van Nederland. Biografie van Michiel Adriaenszoon de Ruyter, Schittering en schandaal. Biografie van Maerten en Cornelis Tromp en Admiraal Zilvervloot. Biografie van Piet Hein.

Hij ontving voor zijn oeuvre de Prof. Dr. J.C.M. Warnsinckprijs van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis en de Prins Hendrik-legpenning der Koninklijke Marine.

Toon aanbod