Luistervoorbeeld

Omstreden keuzes van links en rechts Nederland

SerieDe Koude Oorlog deel 4
Auteur Martin Bossenbroek
Spreker Martin Bossenbroek
Speelduur 55m 8s
€ 7,99

Beschrijving

In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende. Of misschien was de Koude Oorlog slechts de volgende fase van een oorlog die in 1914 was begonnen en zou duren tot 1989. De vraag of deze botsing tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie in dat grote verband gezien onvermijdelijk, opzettelijk of per ongeluk was, houdt historici verdeeld.

Dr. Martin Bossenbroek houdt een college over Nederland in de Koude Oorlog.

Omstreden keuzes van links én rechts Nederland, door Dr. Martin Bossenbroek
Wie was er eigenlijk niet fout in de Koude Oorlog? Dwepen met linkse dictators was natuurlijk ongelooflijk fout. Maar zaken doen met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime, was dat niet net zo erg? Kapitalisme of communisme, het Vrije Westen of het Solidaire Oosten, demonstreren voor de Praagse Lente of tegen de Vietnam-oorlog - het wereldwijde conflict tussen de VS en de Sovjet-Unie was voor Nederland een lang moreel dilemma. Met de wetenschap van nu maakt Martin Bossenbroek de balans op van de kennis van toen.

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789085715573
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 55m 8s
Bestandsgrootte 38 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Martin Bossenbroek

Martin Bossenbroek (1953) is een Nederlands historicus en auteur. Bossenbroek studeerde in 1980 cum laude af in geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde vervolgens in 1992 aan de Universiteit Leiden. Hierna was hij onder andere directielid bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Thans is hij universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht.

Bossenbroek won in 2013 de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek De Boerenoorlog, dat de Tweede Boerenoorlog van 1899 tot 1902 beschrijft. Het boek stond ook op de shortlist voor de AKO Literatuur Prijs.

Toon aanbod