Luistervoorbeeld

Het leven als kunstwerk 1

Auteur Joep Dohmen
Spreker Joep Dohmen
Speelduur 57m 59s
€ 3,99

Beschrijving

Speciaal voor Filosofie Magazine is de zesdelige serie Het leven als Kunstwerk van Joep Dohmen samengesteld. Joep Dohmen geeft in zes delen antwoord op de vraag: Hoe maak je van het leven een kunstwerk? Hij neemt de luisteraar mee in een boeiende verhandeling waarin de belangrijkste periodes en denkers vanaf de Klassieke Oudheid tot vandaag aan bod komen. ‘We hebben niet langer houvast aan wetenschap, religie en de moraal van zelfbeschikking.’ Levenskunst wijst de weg naar het goede leven. Deel 1: Inleiding in de levenskunst - Filosofie als manier van leven 1. Introductie van de auteur 2. Inleiding 3. Levenskunst als problematisch begrip 4. Het begrip levenskunst 5. De methode van de levenskunst 6. Metaforen - tuinieren en zeilen 7. De metafoor van het beeldhouwen 8. Is levenskunst een kunst 9. Is levenskunst een kunde 10. Levenskunst - zorg voor zichzelf 11. Filosofie als manier van leven 12. Ars vitae

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789085715641
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 57m 59s
Bestandsgrootte 53 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Joep Dohmen

Prof. dr. Joep Dohmen (1949) is hoogleraar Wijsgerige en praktijkgerichte Ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. In 1992 was hij medeoprichter van Filosofie Magazine.

Als ethicus concentreert hij zich op de ethiek van de levenskunst (zelfzorg), de zorgethiek en de kunst van het goed ouder worden. Kernthema’s zijn, naast sociale zelfontplooiing: autonomie, authenticiteit, deugden, geluk, genot, houding, integriteit, tijd, verantwoordelijkheid, waarden, zorg en zingeving.

Toon aanbod