Luistervoorbeeld

Maarten van Rossem over de Nederlandse politiek en het hedendaagse populisme

Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 47m 45s
€ 7,49

Beschrijving

Rechtse en ontevreden kiezers hebben bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2019 voor de vierde maal in nog geen twintig jaar een nieuwe populistische messias te paard geholpen. Forum voor Democratie werd zelfs de grootste partij in de Eerste Kamer.
Tijdens dit college duikt Maarten van Rossem dieper in het moderne populisme in Nederland. Hij besteedt onder andere aandacht aan het politieke landschap, de rol van de media en het vraagstuk van een gekozen minister-president.

Details

UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 5 maart 2020
ISBN 9789085717126
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 47m 45s
Bestandsgrootte 148 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod