Luistervoorbeeld

De Kronieken van Cedran Boek 1 - Koningskind

Auteur Dennis Barten
Voorlezer Hans Fieggen
Speelduur 6u 18m 21s
€ 14,95

Beschrijving

Het koninkrijk Cedran wordt bevolkt door twee bijzondere rassen: de Mensen en de Drachons. Drachons zijn wonderlijke, wijze wezens die rechtstreeks afstammen van de Oude Draken. Het lijken reptielen in mensengedaanten. In lang vervlogen tijden leefden Mensen en Drachons vreedzaam naast elkaar. Tot de kwade Drahkan opstond die aasde op de troon en in afgunst een burgeroorlog ontketende. Koningin Valkyra versloeg de Drachon en verbande zijn ziel naar een gevangenis ver van de bewoonde wereld. Langzaam keerde de rust terug in het land. Maar dat is lang geleden.

De geest van Drahkan staat op het punt van terugkeren. Zijn sluimerende haat ontwaakt de gevreesde drakenkoorts: een vreselijke ziekte die iedere Cedraniër zal vellen, tot er geen Mens meer levend op zijn benen staat. Daarna zal Drahkan uit zijn gevangenis breken en over de lijken van Mensen naar de troon wandelen, met een leger van drachonvolgelingen in zijn kielzog. Gelukkig brengt het lot ook een hoopvolle boodschap. De vogelvrije Drachon Uck en Mens Jared worden gezien als de Verlossers van Cedran, de enigen die de geest van Drahkan kunnen stoppen en zo Cedran voor de ondergang kunnen behoeden...

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 3 april 2014
ISBN 9789462550230
Taal Nederlands
Speelduur 6u 18m 21s
Bestandsgrootte 522 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Dennis Barten
Dennis Barten

Dennis Barten (1978) raakte zoals zovelen gegrepen door fantasy na het lezen van In de Ban van de Ring. De magie in Tolkiens boeken stimuleerde Barten zijn eigen wereld op papier te zetten.

Dat resulteerde in Koningskind (2010 - Uitgeverij De Omslag) waarin Mensen en draakachtige Drachons in een middeleeuwse setting tot leven komen.

Koningskind, het eerste deel van een fantasy-trilogie ziet eind 2013 een heruitgave bij Uitgeverij Zilverspoor. Deel 2 en 3 staan in de steigers.

Dennis Barten studeerde aan de Theateracademie en Pabo in Utrecht. Hij is leraar in het basisonderwijs en dramadocent. Naast schrijven houdt hij van film en reizen.

Toon aanbod