Luistervoorbeeld

Komt een vrouw bij de h@cker

Hoe je identiteit gestolen kan worden
Auteur Maria Genova
Voorlezer Ilari Hoevenaars
Speelduur 5u 33m 15s
€ 14,95

Beschrijving

Ineens staan er tientallen gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en krijg je met deurwaarders te maken. De politie houdt je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt.

Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Het overkomt dagelijks honderden mensen. Je laat een kopie van je paspoort maken, je klinkt een linkje aan en dan ontdek je dat zulke onschuldige handelingen grote gevolgen hebben.

Heb je niets te verbergen? Valt bij jou niets te halen? Dat dachten de slachtoffers ook. In Komt een vrouw bij de hacker bewijst Maria Genova dat het weinig moeite kost om alles over jou te weten te komen en je gegevens te misbruiken. Maria Genova liet haar eigen computer hacken, met onthutsend resultaat.

Komt een vrouw bij de h@cker is een schokkend en soms ook hilarisch verhaal over slimme internetcriminelen en mensen die alles via social media delen. Na het beluisteren van dit boek kijk je met heel andere ogen naar je computer, tablet of smartphone. Met de tips kun je identiteitsfraude voorkomen.

Inhoud
Hoofdstuk 1: 1737 auto's op je naam
Hoofdstuk 2: Onschuldig in de bak
Hoofdstuk 3: De perfecte hacker
Hoofdstuk 4: Slordige instanties
Hoofdstuk 5: Anti-hackmaatregelen
Hoofdstuk 6: Leeggeplunderd
Hoofdstuk 7: Beroemd
Hoofdstuk 8: Tussen de hackers
Hoofdstuk 9: Kwetsbaar
Hoofdstuk 10: Cyberlovers en neppersonen
Hoofdstuk 11: Op een James Bondlocatie
Hoofdstuk 12: Big Brother
Hoofdstuk 13: Digistalker
Hoofdstuk 14: Digi-D voor dummies
Hoofdstuk 15: Foute instanties
Hoofdstuk 16: Afluisteren
Hoofdstuk 17: Facebook en Google
Hoofdstuk 18: Digibeet meets hacker
Hoofdstuk 19: Digidood
Hoofdstuk 20: Mogelijkheden
Hoofdstuk 21: De laatste zoektocht
Tips
Opmerking van de auteur
Dankwoord

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 2 augustus 2014
ISBN 9789462550360
Taal Nederlands
Speelduur 5u 33m 15s
Bestandsgrootte 305 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maria Genova
Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Maria Genova schreef onder meer Sexy selfies, over sexting en internetpesten en ook de bestseller Komt een vrouw bij de H@cker, over hackers en identiteitsfraude. Maria is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy en cybercrime in Nederland.

Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften. Haar hobby’s zijn sporten, dansen, schilderen, skiën en boeken lezen.

Toon aanbod