Luistervoorbeeld

De mooiste van Hans Christian Andersen

Auteur Hans Christian Andersen
Spreker Gerard Lodder
Speelduur 4u 55m 54s
€ 10,50

Beschrijving

Hans Christian Andersen blijft kinderen boeien, het maakt niet uit al worden ze honderd... De kleine zeemeermin, Anne Liesbeth, De Chineese nachtegaal, De rode schoentjes, Duimelijntje, Het bronzen varken, Het sneeuwklokje, Klaas Vaak, Tante Kiespijn, Roodkapje.

Details

ImprintShortStories
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 3 mei 2022
ISBN 9789464492835
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 55m 54s
Bestandsgrootte 542 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod