Luistervoorbeeld

Spannende avonturen

SerieSherlock Holmes deel 1
Auteur Arthur Conan Doyle
Spreker Jan Ad Adolfsen
Speelduur 2u 37m 45s
€ 9,99

Beschrijving

Drie spannende verhalen rondom meesterdetective Sherlock Holmes met extra korting.

Let op: Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar.

Inhoud
Het avontuur van de gespikkelde band
Helen Stoner, die op het punt staat in het huwelijk te treden, wordt uit haar slaap gehouden door nachtelijk gefluit. In paniek wendt zij zich tot Sherlock Holmes. Ze vreest voor haar leven, aangezien tweelingzus Julia twee jaar eerder soortgelijke geluiden had waargenomen. Zij zou niet veel later onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen; vlak voordat ze in het huwelijk zou treden. Sherlock Holmes gaat op onderzoek uit.

De Vereniging van Roodharigen
Eindelijk lijkt het geluk pandjesbaas Jabez Wilson toe te lachen. Hij mag toetreden tot de Vereniging van Roodharigen. Daar ontvangt hij een mooi bedrag voor het overschrijven van een encyclopedie. Dat duurt niet lang, want deze zonderlinge buitenkans lijkt al snel ordinaire fraude. Of is er meer aan de hand? In opperste staat van verwarring vraagt Wilson raad aan Sherlock Holmes. Hij ontdekt al snel dat een veel ernstiger misdaad dreigt.

Een kwestie van identiteit
Mary Sutherland is ten einde raad. Kort voor het huwelijk is haar verloofde Hosmer Angel verdwenen. Sherlock Holmes gaat op zoek, uiteraard vergezeld door Dr. Watson. Was het soms een oplichter, uit op het geld van de nog jonge vrouw? Of steekt er een slimmer plan achter deze merkwaardige verdwijning? Terwijl Watson vertwijfeld zoekt naar antwoorden, lijkt Holmes de kwestie nauwelijks noemenswaardig te vinden.

In totaal verschenen er 56 verhalen over Sherlock Holmes van de hand van Arthur Conan Doyle. Bovenstaande verhalen verschenen in de bundel De Avonturen van Sherlock Holmes.

Details

UitgeverOORkracht 8
Publicatiedatum 1 juni 2012
ISBN 9789490938420
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 37m 45s
Bestandsgrootte 124 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle (1859-1930) was arts, maar werd vooral bekend als schrijver. Zijn verhalen over de intelligente, enigszins verwaande detective Sherlock Holmes, immer bijgestaan door zijn trouwe vriend Dr. Watson, zijn al tientallen jaren populair.

Naast detectives schreef Doyle ook historische romans, toneelstukken, poëzie en non-fictie. Toch waardeerde het grote publiek hem vooral om zijn detectives.

Toon aanbod