Luistervoorbeeld

Spannende avonturen

SerieSherlock Holmes deel 2
Auteur Arthur Conan Doyle
Spreker Jan Ad Adolfsen
Speelduur 2u 35m 5s
€ 9,99

Beschrijving

Drie spannende verhalen rondom meesterdetective Sherlock Holmes nu met extra korting.

Let op: Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar.

Inhoud
Het avontuur van de blauwe karbonkel
Op de vroege ochtend van eerste kerstdag vindt een raadselachtige overval plaats. De portier van Sherlock Holmes is een toevallige getuige. Hij schiet te hulp, maar tevergeefs. Zowel het slachtoffer als de daders schieten razendsnel weg in de donkere nacht. De portier blijft achter met de hoed van het slachtoffer en een dode gans. Al snel blijkt de buit heel wat kostbaarder dan de portier aanvankelijk dacht. Kan Holmes achterhalen wat er achter het merkwaardige voorval steekt?

Het avontuur van de duim van de ingenieur
De weinig succesvolle ingenieur Victor Hatherley is in shock na een angstaanjagende nacht. Een merkwaardige, maar goedbetaalde opdracht bracht hem op een onbekende plek. Hij moest daar een grote hydraulische pers repareren. Volgens de onduidelijke opdrachtgever werd die gebruikt voor het winnen van vollersaarde. Maar Hatherley vermoedt dat de machine voor hele andere zaken wordt gebruikt. Een opmerking daarover valt niet in goede aarde. Nadat hij op miraculeuze wijze een moordaanslag overleeft, gaat hij te rade bij Sherlock Holmes.

Het avontuur van de kroon met de berillen
Alexander Holder, oudste vennoot van het bankierskantoor Holder & Stevenson, klopt wanhopig aan bij Sherlock Holmes. Onder buitengewone omstandigheden heeft hij 50.000 pond geleend aan een rijke en geziene adelijke heer. Als onderpand ontving hij een kroon met maar liefst 39 berillen (edelstenen). Een kroon die bij verkoop al gauw een veelvoud zou opleveren. De adelijke heer heeft belooft het bedrag binnen enkele dagen terug te betalen. In de tussentijd bewaart Holder de waardevolle schat op zijn privédomein. Toch kan hij niet voorkomen dat er drie stenen verdwijnen. De verdenking gaat al snel uit naar de zoon van de bankier, maar Holmes heeft zo zijn twijfels...

In totaal verschenen er 56 verhalen over Sherlock Holmes van de hand van Arthur Conan Doyle. Bovenstaande verhalen verschenen in de bundel De Avonturen van Sherlock Holmes.

Details

UitgeverOORkracht 8
Publicatiedatum 15 november 2013
ISBN 9789490938666
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 35m 5s
Bestandsgrootte 117 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle (1859-1930) was arts, maar werd vooral bekend als schrijver. Zijn verhalen over de intelligente, enigszins verwaande detective Sherlock Holmes, immer bijgestaan door zijn trouwe vriend Dr. Watson, zijn al tientallen jaren populair.

Naast detectives schreef Doyle ook historische romans, toneelstukken, poëzie en non-fictie. Toch waardeerde het grote publiek hem vooral om zijn detectives.

Toon aanbod