Luistervoorbeeld

Kiezen en delen

SerieLuisterdoc Wensvaders deel 1
Auteur Peter de Ruiter
Spreker Peter de Ruiter
Speelduur 41m 21s
€ 4,99

Beschrijving

De serie Wensvaders volgt het Amsterdamse gaykoppel Kerry en Carsten, die over enige tijd vader hopen te worden van een tweeling. Twee meisjes. Ze stappen tijdig op het vliegtuig om de bevalling van de Mexicaanse draagmoeder Fabiola mee te maken, die zwanger is van een donoreicel en het zaad van een van de mannen. Als de tweeling er eenmaal is, moet er in Mexico nog heel wat papierwerk worden verricht voordat de meisjes meekunnen naar Nederland. Gaat het allemaal lukken?

In de eerste aflevering vertellen de vaders in spe onder meer over hun wens een familie te stichten, hun keuze voor een internationaal bemiddelingsbureau, waarom het in Nederland niet lukte en de keuze van draagmoeder en eiceldonor. Ook worden vragen gesteld over de behoefte en het principiële recht van homo's om vader te worden en de onvolledige nationale en internationale wetgeving op dit vlak.

In de verdere afleveringen van de serie wordt het thema 'wensvader' compleet gemaakt met de ontwikkelingen in Mexico en Nederland en door gesprekken met ook andere (ervarings)deskundigen, zoals een Nederlandse draagmoeder, een lid van de Staatscommissie Herijking ouderschap en kinderen die zijn opgegroeid bij twee vaders of moeders.

Details

ImprintLuisterdoc
UitgeverPixelPerfect Publications
Publicatiedatum 9 maart 2018
ISBN 9789491833526
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 41m 21s
Bestandsgrootte 38 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod