Luisterrijk genomineerd voor twee Thuiswinkel Awards

Kanshebber voor Innovatie Award en Publieksprijs 

Haarlem, 4 maart 2009 - Luisterrijk, dé downloadshop voor luisterboeken, is voor maar liefst twee Thuiswinkel Awards genomineerd. Net als vorig jaar maakt Luisterrijk kans op een Publieksprijs, maar dit jaar staat de eerste downloadwinkel voor luisterboeken ook op de lijst voor de Innovatie Award 2009. 

Vorig jaar won Luisterrijk een publieksprijs in de categorie Cd's/dvd's, boeken, tijdschriften & games klein. Dit jaar is Luisterrijk opnieuw genomineerd in deze categorie dankzij het grote aantal stemmen van internetters op Luisterrijk. De downloadshop neemt het in deze categorie op tegen 123luisterboek.nl en DirectMovie.nl. 

Daarnaast is Luisterrijk nu ook genomineerd voor de Innovatie Award 2009. Om in aanmerking te komen voor deze award moet de webwinkel niet alleen spraakmakend zijn, maar ook ontwikkeld zijn op basis van een gezond idee en een goede businesscase. De jury, onder voorzitterschap van Joost Steins Bisschop, vindt tevens dat de genomineerde webwinkels leerzaam moeten zijn voor andere e-tailers. De drie andere genomineerden zijn HEMA, Rabobank en IkSloopGoedkoop. Zie ook www.thuiswinkelawards.nl

'Het is opnieuw een bewijs dat we op de goede weg zijn', aldus Huub van de Pol, medeoprichter van Luisterrijk. '2008 is een uitermate succesvol jaar geweest, dat we boven begroting hebben afgesloten.' Luisterrijk liet het afgelopen jaar regelmatig van zich horen met radiocampagnes op de publieke omroep en BNR Nieuwsradio, bij beurzen en natuurlijk tijdens de Week van het Luisterboek. Ook de uitgevers waar Luisterrijk mee samenwerkt zijn tevreden. De door Luisterrijk gegenereerde omzet stijgt elke maand. 'Er zijn nog geen tekenen van enige recessie, de omzetstijging van vorig jaar zet zich voorlopig voort', aldus Van de Pol. Vorig jaar won Luisterrijk al de Publieksprijs in de categorie Cd's/dvd's, boeken, tijdschriften & games (klein) en ook dit jaar hoopt Luisterrijk weer in de prijzen te vallen. Op donderdagavond 26 maart a.s. vindt de uitreiking van de Nationale Thuiswinkel Awards 2009 voor de 8e maal plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. 

---- Einde Persbericht ---- 

Over Luisterrijk 

Luisterrijk (www.luisterrijk.nl) is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel biedt meer dan 700 luisterboeken met korting aan in mp3-formaat. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, overzetten op een iPod of andere mp3-speler of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers. 

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. De webwinkel is winnaar van de Thuiswinkel Award 2008 (publieksprijs in de categorie Cd's/dvd's, boeken, tijdschriften & games klein). Luisterrijk is dag en nacht bereikbaar en te vinden op www.luisterrijk.nl.