Luisterrijk is downloadwinkel van het jaar

Beste webshop in categorie boeken 

Haarlem, 16 december 2010 – Luisterrijk, de downloadshop voor luisterboeken, is door het publiek verkozen tot downloadwinkel van het jaar. Internetters vinden Luisterrijk de beste downloadwinkel in de categorie Boeken. De verkiezing werd georganiseerd door de website Downloadwinkels.nl. De verkiezing, die voor de derde keer werd gehouden, is een stimulans voor legale downloadwinkels om zich positief te onderscheiden van hun collega’s én om consumenten een legaal alternatief te bieden voor het online kopen van onder meer muziek, films, games en boeken. 

Luisterrijk is de grootste downloadshop van mp3-luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. De winst van Luisterrijk bewijst dat luisterboeken als mp3-download duidelijk in een behoefte voorzien. De consument koopt steeds minder cd’s en wil steeds vaker meteen een digitaal bestand om direct op de mp3-speler, iPad, iPhone of iPad te beluisteren. Zelfs de meeste e-readers, autoradio's en TomToms spelen tegenwoordig mp3-bestanden af. 

In de vier jaar van haar bestaan ziet Luisterrijk een constante groei in klanten, aanbod en omzet. Dit jaar zullen naar verwachting zo’n 27.000 downloads geleverd worden uit het assortiment van 1100 titels van circa 100 uitgevers, een stijging in aanbod en omzet van 25% ten opzichte van 2009. 

Huub van de Pol, commercieel directeur: “Als een van de Nederlandse pioniers met legale downloads zijn wij erg blij met deze prijs. Het toont aan dat de consument vindt dat we niet alleen een goede downloadwinkel hebben maar ook een goed product leveren waar behoefte aan is. Naast de lagere prijs is natuurlijk de directe 24/7 levering een belangrijk pluspunt van downloads. Opvallend is dat onze doelgroep niet uit traditionele, veelal jonge downloaders bestaat, maar iets ouder is en minder internetervaring heeft. Legaal downloaden wordt dus steeds populairder.” 

Om iets terug te doen voor de klanten biedt Luisterrijk komend weekend (zaterdag 18 en zondag 19 december) een aantal titels voor de halve prijs of zelfs gratis aan. 

De complete uitslag van de Downloadwinkel van het Jaar verkiezing is te vinden op www.downloadwinkelvanhetjaar.nl

---- Einde Persbericht ---- 

Over Luisterrijk
Luisterrijk (www.luisterrijk.nl) is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel levert meer dan 1100 luisterboeken als legale mp3-download, met prijzen die gemiddeld 20% lager zijn dan de cd-versies. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, overzetten op een iPod of andere mp3-speler of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Vlaams, Fries, Engels, Duits en streekdialecten. 

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. De webwinkel is winnaar van een Thuiswinkel Award 2008 (publieksprijs in de categorie Cd's/dvd's, boeken, tijdschriften & games klein) en 2009 (vakprijs Innovatie Award) en Downloadwinkel van het Jaar 2010 in de categorie Boeken. De winkel is wereldwijd dag en nacht bereikbaar op www.luisterrijk.nl. 

Daarnaast heeft Luisterrijk een digitale distributieafdeling Luisterhuis die luisterboekendownloads levert aan andere webshops.