Luisterrijk sluit contract met Rubinstein

Steeds meer uitgevers sluiten zich aan bij de downloadshop voor luisterboeken

Haarlem, 18 juli 2007 - Luisterrijk heeft een contract gesloten met Rubinstein, de grootste uitgever van luisterboeken in Nederland. Binnenkort kunnen consumenten ruim 75 titels van Rubinstein downloaden bij Luisterrijk.

Het aanbod van Luisterrijk is hard gegroeid gedurende de laatste paar maanden. Steeds meer uitgevers tonen belangstelling om hun luisterboeken via de downloadshop aan te bieden. De eerste helft van dit jaar sloot Luisterrijk contracten met dertien nieuwe uitgeverijen, waaronder ANWB, Cossee, CVPublishing, Booxz, Luitingh-Sijthoff, Het Spectrum en Unieboek. Nu komt daar de overeenkomst met Rubinstein bij, waardoor het aantal titels dat Luisterrijk aanbiedt op ruim 200 uitkomt.

Tot de bestsellers in de downloadshop behoren op dit moment hoorcolleges van Maarten van Rossem, Ineke Sluiter en Bas Haring, romans van Lydia Rood, Lieneke Dijkzeul en Stephen King en kinderboeken van Hanna Kraan en Annika Thor. De komende weken verschijnen ook luisterboeken van Bart Chabot, Margriet de Moor, Maarten 't Hart en Freek de Jonge in de digitale winkel. Ook komen er kinderboeken bij van Dick Laan (Pinkeltje), Thea Beckman en Jaap ter Haar en zal het aanbod uitgebreid worden met de KRO-hoorspelen Het Hoge Noorden en Een Wilde Zomer.

Luisterrijk is een onafhankelijke downloadshop waar consumenten luisterboeken in mp3-formaat kunnen downloaden. Het gaat om toneeluitvoeringen, hoorspelen en luisterboeken van inmiddels negentien uitgeverijen. Op dit moment biedt Luisterrijk onder meer hoorcolleges, educatieve luisterboeken, kinderboeken en romans aan, varierend in prijs van 3,95 tot 45,99 euro. De prijs van de downloads ligt gemiddeld 20 procent onder de winkelprijs van cd's. Luisterrijk wil het aanbod de komende maanden nog verder uitbreiden en voert hierover onderhandelingen met uitgeverijen. 

Onlangs is Luisterrijk aspirant-lid geworden van Thuiswinkel.org. Dit is het keurmerk voor het kopen van producten en diensten via internet, catalogus, post, televisie, et cetera. Thuiswinkel.org wordt ondersteund door de Consumentenbond.
Luisterrijk neemt deel aan de Week van het Luisterboekdie 31 oktober t/m 11 november 2007 voor de derde maal wordt georganiseerd.

Over Luisterrijk
www.luisterrijk.nl is de eerste onafhankelijke internetwinkel op de Nederlandstalige markt waar bezoekers luisterboeken kunnen downloaden van een groot aantal Nederlandse uitgeverijen. De website biedt alle vormen van gesproken woord, varierend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers. De luisterboeken bestaan uit een digitaal geluidsbestand die consumenten na elektronische betaling direct kunnen downloaden. Zij kunnen het boek vervolgens meteen beluisteren op hun pc of (draagbare) mp3-speler. Ook is het mogelijk het luisterboek op cd te branden voor gebruik in de auto, discman of gewoon in de audioset.