Luisterrijk wint Thuiswinkel Award 2008

Erkenning voor downloadwinkel met luisterboeken van populaire titels als De Vliegeraar en Godin van de Jacht

Haarlem, vrijdag 28 maart 2008 – Downloadshop Luisterrijk heeft een Thuiswinkel Award 2008 gewonnen. Het gaat om een publieksprijs op basis van stemmen door internetters. Zij wezen Luisterrijk aan als hun favoriete shop in de categorie Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games (klein). Luisterrijk levert sinds eind 2006 luisterboeken als download in mp3-formaat. Doordat vrijwel iedereen een mp3-speler heeft staat het aanbod van Luisterrijk bij steeds meer consumenten in de belangstelling.

De brancheorganisatie Thuiswinkel.org organiseert jaarlijks de verkiezing van de meest favoriete webwinkels onder het Nederlandse publiek. De prijsuitreiking was voor vijftig procent gebaseerd op het stemmend publiek. Daarnaast deed Q&A Research & Consultancy kwantitatief onderzoek onder consumenten. De resultaten van dat onderzoek wogen eveneens voor vijftig procent mee bij de toekenning van de prijs.

Gisteravond werd de prijs uitgereikt tijdens een avondvullend gala in Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee, onder leiding van presentator Umberto Tan. De prijs vormt een erkenning voor Luisterrijk. De webwinkel wil een zo compleet mogelijke catalogus opbouwen van luisterboeken, hoorspelen, hoorcolleges en ander gesproken materiaal en deze als download aanbieden.

Recent nog had Luisterrijk de primeur met het aanbieden van luistervarianten van de bestsellers De vliegeraar van Khaled Hosseini en Knielen op een bed violen van Jan Siebelink. Door als eerste een overeenkomst te sluiten met uitgeverij De Bezige Bij bood Luisterrijk haar klanten een primeur. Naast literaire bestsellers en klassiekers heeft Luisterrijk ook een groot aanbod spannende boeken van bekende auteurs als Simone van der Vlugt, Saskia Noort en Stephen King.

Op dit moment kunnen consumenten meer dan 300 luisterboeken downloaden bij Luisterrijk, daarmee is Luisterrijk de grootste downloadshop voor luisterboeken in mp3-formaat in Nederland en Vlaanderen. Populaire titels in maart zijn onder meer de hoorcolleges door Maarten van Rossem, romans van oa Heleen van Royen en Sophie Kinsella, managementboeken van Ben Tiggelaar en kinderboeken van Tonke Dragt. Maandelijks komen er tientallen nieuwe titels bij.

---- Einde persbericht ---- 

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de downloadshop voor luisterboeken. Deze onafhankelijke internetboekwinkel biedt meer dan 300 luisterboeken aan in mp3-formaat. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, op een iPod of andere mp3speler zetten of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers, van vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Luisterrijk is dag en nacht bereikbaar en te vinden op www.luisterrijk.nl